9x de bekendste GTST sterren

In Nederland zijn er maar weinig televisieprogramma’s die zo’n impact hebben gehad als Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST). Sinds de eerste aflevering in 1990 zijn we getuige geweest van liefdesdrama’s, intriges en vriendschappen die ons land in hun greep houden. GTST heeft niet alleen een speciale plaats in het hart van vele kijkers veroverd, maar het heeft ook een aantal van de meest iconische televisiesterren van Nederland voortgebracht. In deze blog nemen we je mee op een reis door de geschiedenis van GTST en laten we je kennismaken met 10 van de bekendste sterren die de show heeft voortgebracht. En ja, Sophie Bouquet krijgt bij deze ook een kleine vermelding!

  1. Anton Bouwhuis (Joep Sertons): We beginnen met een personage dat een van de langstlopende acteurs van de serie is geweest. Joep Sertons speelde Anton Bouwhuis, een van de oorspronkelijke personages van GTST. Anton is een geliefde huisarts in Meerdijk en staat bekend om zijn wijsheid en vriendelijkheid.
  2. Ludo Sanders (Erik de Vogel): Als we het hebben over iconische personages, kan Ludo Sanders niet ontbreken. Erik de Vogel speelt de rol van de machtige en vaak manipulatieve Ludo Sanders sinds 1996. Hij is een van de meest gehate en geliefde personages in de geschiedenis van de Nederlandse televisie.
  3. Janine Elschot (Caroline de Bruijn): Caroline de Bruijn speelt Janine Elschot, een personage dat zich heeft ontwikkeld van een brave huisvrouw tot een krachtige zakenvrouw. Haar rol in GTST heeft haar tot een icoon van emancipatie gemaakt.
  4. Lucas Sanders (Ferry Doedens): Ferry Doedens speelde Lucas Sanders, een personage dat de grenzen van acceptatie en coming-out heeft verkend. Zijn optreden als homoseksuele karakter heeft veel bijgedragen aan de tolerantie en acceptatie in Nederland.
  5. Nina Sanders (Marly van der Velden): Marly van der Velden bracht Nina Sanders tot leven, een personage dat bekendstaat om haar turbulente liefdesleven en dramatische verhaallijnen. Ze heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten op GTST-fans.
  6. Sjors Langeveld (Inge Schrama): Inge Schrama speelde Sjors Langeveld en werd bekend als een van de meest geliefde personages in de serie. Haar betrokkenheid bij verschillende verhaallijnen en haar complexe karakter maakten haar tot een favoriet bij fans.
  7. Rik de Jong (Ferri Somogyi): Ferri Somogyi speelde Rik de Jong, een personage dat een centrale rol speelde in talloze verhaallijnen en een van de meest iconische bad boys van de serie was.
  8. Laura Selmhorst (Jette van der Meij): Jette van der Meij vertolkte de rol van Laura Selmhorst, een personage dat door de jaren heen een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt. Haar personage is een symbool geworden van veerkracht en doorzettingsvermogen.
  9. Sjors Langeveld (Inge Schrama): Ja, we noemen Inge Schrama nog een keer, want haar dubbelrol als Sjors Langeveld en later als haar tweelingzus, Bing Mauricius, maakte haar tot een van de meest veelzijdige acteurs in de show.
Total
0
Shares
Vorige
Hoe werkt een nooddouche in de technische sector?

Hoe werkt een nooddouche in de technische sector?

Nooddouches zijn essentiële onderdelen van de veiligheidsuitrusting in veel

Volgende
Alle Feyenoord Coaches: Een overzicht

Alle Feyenoord Coaches: Een overzicht

Feyenoord, een van de meest iconische voetbalclubs in Nederland, heeft door de

Ook interessant