water fountain in the middle of city buildings during daytime

Wat is het vermogen van Thierry Baudet?

De ene week is hij niet uit het nieuws weg te slaan, de andere week is de helft van de Nederlanders alweer ‘vergeten’ wat hij allemaal heeft gedaan. Het politieke landschap wordt in elk geval vaker dan eens gekleurd door zijn aanwezigheid. Over wie we het hebben? De extreem rechtse Thierry Baudet natuurlijk. Lees in deze blog over zijn baan, inkomsten en vermogen. Benieuwd? Lees dan maar gauw verder.

Wat kenmerkt Thierry Baudet?

Thierry Baudet kennen we allemaal als de oprichter en partijleider van de FvD, of te wel Forum van Democratie. Baudet’s leiderschap is door de jaren heen gekenmerkt door talrijke controverses, waaronder beschuldigingen van racisme en antisemitisme binnen de partij, evenals beschuldigingen van nauwe banden met Rusland, die Baudet heeft ontkend. Deze controverses hebben geleid tot een scherpe daling in de populariteit van de partij, waarbij peilingen een aanzienlijke vermindering van het aantal parlementszetels voorspelden in vergelijking met hun hoogtepunt in 2019.

Goed, bovenstaand filmpje laat goed zien hoe Baudet tegen Nederland aankijkt en vooral wat hij vooral niet ambieert voor ons volk. Er zijn genoeg Nederlanders die hiermee eens zijn, maar ook genoeg die dat niet zijn en dat zorgt voor controverses.

Inkomsten en vermogen

Anyway, hoe je het ook wendt of keert, de komende tijd zal je Baudet nog in de politiek voorbij zien komen. Verder naar zijn inkomen en vermogen. Volgens verschillende bronnen wordt dat vermogen overigens geschat op enkele tonnen tot een miljoen euro. Maar hoe kan dat eigenlijk?

Een Tweede Kamerlid zou naar verluidt anno 2024 al zo’n 124 duizend euro bruto per jaar krijgen. In het geval van Baudet zal daar waarschijnlijk nog iets bovenop komen, gezien hij partijleider is. Tel je de jaren dat hij al in de Tweede Kamer te vinden is, dan kan je er zeker van op aan dat hij theoretisch gezien tonnen aan vermogen zou kunnen hebben. Echter dien je daarbij niet te vergeten dat het leven geld kost. Met andere woorden, er zijn ook uitgaven van Baudet, die ertoe leiden dat wat er netto wordt bijgeschreven, nu nog steeds op zijn rekening staat.

Conclusie

Hoewel Baudet met zijn extreemrechtste opvattingen lang niet door iedereen wordt gesteund, kan je Baudet anno 2024 nog steeds in de Tweede Kamer vinden. Met andere woorden, er is nog wel degelijk enige steun die ertoe leidt dat Baudet een platform heeft om zijn gedachten te uiten. Dat kan je extreem vinden, maar vergis je er niet in dat er ook zoiets als ‘extreem links’ bestaat. Oók daar hoef je het niet mee eens te zijn. Nou ja, we zijn hoe dan ook benieuwd naar wat we nog van Baudet in de toekomst zullen

Total
0
Shares
Vorige
Van circuit naar bankrekening: het vermogen van Jos Verstappen
people watching passing race car

Van circuit naar bankrekening: het vermogen van Jos Verstappen

Elke Nederlander zal ongetwijfeld wel een keer van Max Verstappen hebben

Volgende
Wat is het vermogen van Tom Dumoulin?
people riding on bicycle during daytimes

Wat is het vermogen van Tom Dumoulin?

Veel mensen associëren Nederland met fietsen

Ook interessant