3 dingen om de buitenkant van je huis goed te onderhouden

Klusjes in huis zijn niet bepaald hoe je je weekend wilt doorbrengen of je geld wilt uitgeven. Sommige mensen zijn nu eenmaal handiger dan anderen, maar het is belangrijk om te realiseren dat regelmatig onderhoud aan je huis je op de lange termijn veel geld en moeite kan besparen. Denk aan het bezoeken van de tandarts of het laten checken van je auto; kleine reparaties en preventieve maatregelen kunnen grote problemen voorkomen. Of je nu zelf een aantal van deze klusjes kunt doen of hulp nodig hebt van een klusjesman of professional, het is de moeite waard om te investeren in je huis.

Dakgoten schoonmaken

Het schoonmaken van dakgoten is een belangrijke taak voor het onderhoud van je huis. Als je dit negeert, kunnen er dure problemen ontstaan. Verstopte dakgoten zorgen ervoor dat het water niet goed weg kan stromen, wat schade aan het dak, lekkages, problemen met plafonds en muren, schimmelvorming en zelfs problemen met de fundering kan veroorzaken. Het is niet de leukste klus om op een ladder te klimmen en bladeren en vuil te verwijderen, maar het is iets wat je niet moet overslaan. Het is aan te raden om minstens twee keer per jaar, in de lente en herfst, de dakgoten schoon te maken en ze te controleren na hevige regenval. Als je hier geen zin in hebt of geen tijd voor hebt, kun je dakwerk in Kortrijk laten uitvoeren door een professional.

Dak onderhouden

Om dure reparaties aan je dak te voorkomen en de levensduur ervan te verlengen, moet je je dak regelmatig onderhouden. Het vervangen van een dak is namelijk een van de duurste uitgaven voor onderhoud, met kosten variërend van gemiddeld €5.000 tot €10.000. Het is dus verstandig om dit te vermijden. Je dak fungeert ook als belangrijke bescherming tegen het weer, zoals regen, hagel, sneeuw en harde wind. Enkele eenvoudige stappen om je dak in goede staat te houden, zijn onder andere regelmatig het schoonmaken van dakgoten, inspecteren op vuil en schade, bomen bij je dak vandaan houden, bladeren en vuil verwijderen, beschadigde dakpannen onmiddellijk vervangen, professionele inspecties laten uitvoeren en eventuele scheuren in voegen, schoorstenen en dakramen afdichten.

Onderhoud bomen

Het is dus ook nodig om regelmatig te snoeien en niet te wachten tot er gevaarlijke situaties ontstaan. Dode of zieke takken kunnen grote risico’s vormen en schade aan je huis of zelfs persoonlijk letsel veroorzaken. Door je bomen regelmatig te snoeien, houd je ze niet alleen veilig, maar bevorder je ook hun gezondheid en levensduur. Je kunt natuurlijk zelf de takken snoeien en bomen trimmen, maar voor grote bomen is het verstandig om een professional in te schakelen. Er zijn dus een aantal dingen die je kunt doen om de buitenkant van je huis veilig te houden. Het dak is hierbij erg belangrijk, maar ook hoge bomen verdienen aandacht. Schakel indien nodig een professional in!

Total
0
Shares
Vorige
Verbouwen zonder te investeren in duur gereedschap: zo doe je dat!  

Verbouwen zonder te investeren in duur gereedschap: zo doe je dat!  

Een van de nadelen van zelf klussen in huis is het feit, dat je voor veel van

Volgende
Dé tips voor het kopen van een nieuwe handtas

Dé tips voor het kopen van een nieuwe handtas

Het kopen van een nieuwe handtas is natuurlijk een van de leukste dingen die je

Ook interessant