Verbouwen zonder te investeren in duur gereedschap: zo doe je dat!  

Een van de nadelen van zelf klussen in huis is het feit, dat je voor veel van deze klussen professioneel gereedschap nodig hebt. Zelf klussen is sinds de pandemie populairder geworden in België. Men heeft meer tijd door vanuit huis te werken, op het internet staan ontzettend veel video’s waarin wordt uitgelegd hoe klussen moeten worden aangepakt en het bespaart huishoudens geld. Budget wat je liever uitgeeft aan een langere vakantie of bijvoorbeeld een nieuwe televisie. Hoe ga je van start met de verschillende klussen in je woning, zonder duur gereedschap te moeten kopen? In dit artikel lees je er meer over. 

Tip: start met een aanhangwagen huren, om bouwafval snel af te kunnen voeren naar de vuilstort of om vooraf bouwmaterialen te kunnen halen bij de bouwmarkt. Het laten bezorgen van bouwmaterialen brengt vaak (onnodig) hoge kosten met zich mee. 

Veel professioneel gereedschap kun je online huren 

De makkelijkste manier om aan professioneel gereedschap te komen: zoek online een machineverhuur in de buurt, waar een breed scala aan apparaten aangeboden wordt. Om een aantal voorbeelden te geven van gereedschap dat al snel van pas zal komen bij een renovatie van een woning: een krachtige boorhamer, een voegbikhamer, een breekhamer, buigmachines in het geval van een verbouwing van de badkamer en bijvoorbeeld een freesmachine. 

Eenvoudig online reserveren van gereedschap 

Je kunt de benodigde apparatuur eenvoudig online reserveren, om het vervolgens op de afgesproken dag bij de machineverhuur op te halen. Vooraf bepaal je hoeveel dagen je het gereedschap nodig verwacht te hebben. Zo hoef je het gereedschap tussentijds niet terug te brengen. In de productomschrijving van het gereedschap lees je meer over de veiligheidsmaatregelen die je moet nemen voorafgaand aan het gebruik van de machines. Het helpt je letsel te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van oor- en oogbeschermers, het gebruik van stevige werkschoenen en een helm. 

Gereedschap kopen is vaak niet rendabel 


Zou je dergelijke apparaten zelf kopen, dan betaal je daar al snel honderden euro’s voor. In veel gevallen heb je deze professionele apparatuur maar een paar keer in je leven nodig; wanneer heb jij je woning voor het laatst verbouwd? Het maakt een investering in gereedschap doorgaans niet rendabel. Een investering in een goedkoper, kwalitatief minder alternatief is eveneens onverstandig. Goedkoop gereedschap schaadt het eindresultaat van een klus. Daarbij maakt het de uitvoering van klussen minder makkelijk. 

Total
0
Shares
Vorige
Een ideaal ochtendroutine om elke dag goed te starten

Een ideaal ochtendroutine om elke dag goed te starten

Het belang van een goede start van de dag kan niet vaak genoeg benadrukt worden

Volgende
3 dingen om de buitenkant van je huis goed te onderhouden

3 dingen om de buitenkant van je huis goed te onderhouden

Klusjes in huis zijn niet bepaald hoe je je weekend wilt doorbrengen of je geld

Ook interessant