Een ideaal ochtendroutine om elke dag goed te starten

Het belang van een goede start van de dag kan niet vaak genoeg benadrukt worden. Het bepaalt niet alleen je humeur, maar heeft ook invloed op je energielevels en hoe je je de rest van de dag voelt. Het klinkt misschien als veel werk, iets waar je ’s ochtends niet altijd tijd en zin in hebt, toch hoeft het niet heel tijdrovend te zijn. Met de juiste ochtendroutine en ondersteuning van optiphar.com, zul jij je dag goed kunnen starten. Lees er hier meer over!

De perfecte ochtendroutine

Iedereen heeft zijn eigen rituelen en voorkeuren voor in de ochtend. De een blijft liever wat langer liggen en leest in bed het nieuws, de ander staat meteen op en springt onder een koude douche. Het belangrijkste is dat je een ochtendroutine creëert die bij jou past en die je een goede start van de dag geeft. Probeer verschillende activiteiten uit en kom erachter wat voor jou werkt. Onthoud dat een goede ochtendroutine geen vast ritueel of verplichting hoeft te zijn, maar eerder een flexibel en positief begin van de dag.

Begin de dag met positieve intenties

De manier waarop je je dag begint, legt de basis voor wat er gaat komen. Neem daarom de tijd om even stil te staan en positieve doelen voor de dag te stellen. Dit kan door te mediteren, waarbij je jezelf richt op ademhaling, positieve gedachten en je hoofd leegmaakt zodat je klaar bent voor alle indrukken die de dag brengt. Of schrijf je doelen en affirmaties op in een boekje. Het werkt best goed, en hierdoor blijf je gefocust en gemotiveerd gedurende de dag.

Beweging en frisse lucht

Beweging in de ochtend kan je lichaam en geest meteen in de juiste modus zetten. Je moet jezelf afvragen hoe jij daar het beste aan kunt komen. Frisse ochtendwandeling door het bos? Een blokje om? Of toch even intensief sporten? Iets van beweging stimuleert je bloedsomloop en daar krijg je weer energie van voor de dag. Bovendien geeft het je de kans om wat frisse lucht en vitamine D (als de zon schijnt) op te nemen, wat je vaak een positief effect op je humeur heeft. 

Een theetje en voedzaam ontbijt

Begin je ochtend met een heet theetje van citroen en appelazijn. Het is een goede manier om je metabolisme lekker op gang te krijgen, maar het heeft ook een ontgiftende werking op je lichaam. Je kunt deze vetverbranders online bestellen, waardoor je tijdens je (drukke) ochtend niet nog extra naar de winkel hoeft. Na je verfrissende theetje kun je jezelf trakteren op een voedzaam ontbijt. Denk aan een hartig ontbijt met bijvoorbeeld een gekookt eitje en wat groenten. Resultaat: langdurige energie en geen energiedip later op de ochtend!

Cafeïne boost na het ontbijt

Voor de koffieliefhebbers is er niets mis met een kopje koffie na je ontbijt. De cafeïne geeft je extra energie, en kun je wat alerter maken gedurende de ochtend. Maar probeer niet te overdrijven, anders slaap je ‘s avonds misschien niet goed of dip je juist flink in op het midden van de dag. Tip: drink bij ieder kopje koffie altijd een glas water. Koffie werkt namelijk vochtafdrijvend. Hoe ziet jouw ochtendritueel eruit?

Total
0
Shares
Vorige
Hoe lossen loodgieters verstopte afvoeren op?
plumber installs pipe fittings

Hoe lossen loodgieters verstopte afvoeren op?

Terwijl we de belangrijkste gereedschappen doornemen die loodgieters gebruiken

Volgende
Verbouwen zonder te investeren in duur gereedschap: zo doe je dat!  

Verbouwen zonder te investeren in duur gereedschap: zo doe je dat!  

Een van de nadelen van zelf klussen in huis is het feit, dat je voor veel van

Ook interessant