plumber installs pipe fittings

Hoe lossen loodgieters verstopte afvoeren op?

Terwijl we de belangrijkste gereedschappen doornemen die loodgieters gebruiken om verstopte afvoeren op te lossen, zul je merken dat ze mechanische middelen gebruiken – geen chemicaliën. Houd er rekening mee dat sommige van deze gereedschappen gevaarlijk kunnen zijn als ze niet op de juiste manier worden gebruikt, dus het is het beste om het aan een ontstoppingsdienst Antwerpen over te laten. Bij ondeskundig gebruik bestaat het risico op schade aan het materiaal, schade aan de leidingen en/of letsel aan de gebruiker.

Video-inspectieapparatuur of een rioolcamera

Dit eerste gereedschap ruimt de afvoer niet op of reinigt deze niet, maar het is de cruciale eerste stap om het probleem te diagnosticeren. Door eerst video-inspectieapparatuur of een rioolcamera te gebruiken, kunnen loodgieters het giswerk elimineren, de verstopping lokaliseren en identificeren, en beoordelen welke soorten gereedschap nodig zullen zijn om het probleem op te lossen. Dit soort apparatuur bestaat voornamelijk uit een miniatuur waterdichte camera en LED-lampjes die zijn gemonteerd op een lange waterdichte glasvezelkabel. De camera is verbonden met een LCD-monitor en kan meestal op afstand worden gekanteld of ingezoomd. De LED-lampjes kunnen ook op afstand worden bediend. Rioolcamera’s die door ervaren loodgieters worden gebruikt, zijn stuurbaar om gemakkelijk door leidingen te navigeren .Als je nog nooit hebt gezien hoe deze apparatuur werkt, kan het heel bevredigend zijn om te zien hoe ze verstoppingen vinden met behulp van deze slimme en geavanceerde technieken.

Afvoerslangen of ontstoppingsveer boormachine

De twee belangrijkste soorten afvoerslangen of boormachines zijn handmatig en gemotoriseerd. Een handmatige afvoerslang wordt bediend door de hendel te draaien, waardoor ook de punt in de afvoer draait. Op deze manier kunnen zachte verstoppingen gemakkelijk worden verwijderd. Maar de beperking van de handmatige afvoerslang is dat hij niet kan omgaan met hardnekkige verstoppingen. Daarom nemen de meeste loodgieters een gemotoriseerde afvoerslang of boormachine mee. Deze hebben meestal een bereik van ongeveer 50 meter en kunnen veel grotere en hardnekkige verstoppingen verwijderen. Hoe werkt het? Net als de handmatige afvoerslang of boormachine wordt deze geleid langs de leidingen om de blokkade of verstopping te bereiken. Vervolgens activeert de loodgieter de motor, waardoor het uiteinde van de spoel in de verstopping kan boren.

Hydrojet reinigingsmachine

Het gebruik van de hydrojet reinigingsmachine wordt meestal aanbevolen als een gemotoriseerde boormachine geen succes heeft bij het verwijderen van de verstopping. Het is ook de aangewezen oplossing als de verstopping zich verderop in de riolering bevindt.

Deze machine maakt gebruik van sterk onder druk staande en verwarmde waterstralen om alle vuil in je leidingen weg te spuiten. Het proces is veel grondiger en herstelt je afvoer en leidingen bijna in een nieuwe staat. Deze uitgebreide reinigingsmethode verwijdert vet, zeepresten, kalkaanslag en ander vuil, waardoor de afvoeren weer vrij zijn en volledig functioneren.

Total
0
Shares
Vorige
Een inzichtelijke gids over asbestsanering
house renovation

Een inzichtelijke gids over asbestsanering

Wil je meer weten over asbestsanering?

Volgende
Een ideaal ochtendroutine om elke dag goed te starten

Een ideaal ochtendroutine om elke dag goed te starten

Het belang van een goede start van de dag kan niet vaak genoeg benadrukt worden

Ook interessant