a close up of a person talking on a cell phone

De populariteit van sim only abonnementen neemt toe: dit is waarom!

De populariteit van sim only abonnementen is de afgelopen jaren flink toegenomen. Niet voor niets, want sim only biedt dan ook tal van voordelen. Bovendien hebben verschillende ontwikkelingen van de afgelopen tijd ook bijgedragen aan de toenemende vraag naar sim only. In dit artikel lichten we dit verder toe en leggen we uit waarom een sim only abonnement ook voor jou het overwegen waard is. 

Geen BKR-registratie 


Sluit je een telefoonabonnement met een krediet boven de 250 euro af? Dan wordt dit sinds 1 mei 2017 bij het BKR geregistreerd. Dit kan gevolgen hebben wanneer je op een later moment een lening of hypotheek wil afsluiten. Als er al een lening loopt, wordt dit dan meegenomen in de berekening. Hierdoor kun je bijvoorbeeld minder lenen of is dit zelfs helemaal niet meer mogelijk. Sinds dit moment wordt er ook altijd een kredietcheck uitgevoerd wanneer je een telefoon met abonnement af wil sluiten. Dit wordt nu werkelijk als lening beschouwd. 

Deze ontwikkeling is voor veel mensen de reden geweest om over te stappen naar sim only en zelf een toestel te verzorgen. Op die manier zullen hun gegevens immers niet bij het BKR geregistreerd worden. Er is geen sprake van een lening, dus dit is ook niet nodig. 

Goedkoper 


Het grootste voordeel van een sim only abonnement is dat het maandelijks natuurlijk veel goedkoper is dan een abonnement met toestel. Dat kan ook niet anders. Nu betaal je immers enkel voor je verbruik. Anders zou je ook de aflossing van het toestel mee moeten rekenen. Bedenk echter wel dat deze besparing slechts relatief is. Je hebt immers nog altijd een toestel nodig. Dit betekent wel dat je in één keer een groot bedrag moet betalen om deze aan te schaffen. Wel wijzen we je er graag op dat dit nog altijd goedkoper is dan wanneer je het toestel in termijnen betaalt met een abonnement. Het is goedkoper om hem zelf te kopen.

Je kunt bovendien nog meer geld besparen door simpelweg langer met je huidige toestel te doen of voor refurbished te kiezen. 

Flexibel contract 

Omdat je nu niet vastzit aan het aflossen van je telefoon, kun je ook over een veel flexibeler contract beschikken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de telefoon maandelijks op te zeggen. Houd er wel rekening mee dat je voor dergelijke flexibiliteit ook een meerprijs zal betalen. Als je wil besparen op een sim only abonnement, doe je er juist goed aan om voor een iets langere looptijd te kiezen. Maar het is dus wel mogelijk om voor een zeer korte looptijd te kiezen. Dat is handig wanneer je op zoek bent naar een oplossing voor de korte termijn of eerst wil kijken of een sim only abonnement wel geschikt is voor jou. 

Lees goed de voorwaarden als je een abonnement vroegtijdig op wil zeggen. Bij een sim only abonnement gelden er meestal geen boetes, maar er kunnen wel extra kosten worden berekend als er weer een nieuw abonnement wordt afgesloten. 

Total
0
Shares
Vorige
Hallo, gezelligheid! Bye bye, zomerstof! 
white glass panel curtains

Hallo, gezelligheid! Bye bye, zomerstof! 

De avonden zijn donker, de eerste lichtslingers versieren het straatbeeld en we

Volgende
Plasproblemen? Ontdek hier hoe je weer zorgeloos door het leven gaat
brown wooden mannequin on white ceramic toilet bowl

Plasproblemen? Ontdek hier hoe je weer zorgeloos door het leven gaat

Op het moment dat je te maken hebt met plasproblemen, dan weet je maar al te

Ook interessant