people watching passing race car

Van circuit naar bankrekening: het vermogen van Jos Verstappen

Elke Nederlander zal ongetwijfeld wel een keer van Max Verstappen hebben gehoord. De jongeman wordt immers beschouwd als een van de beste F1-coureurs van het moment. Daarentegen is lang niet iedereen meer op de hoogte van de man die Max aan deze wereld heeft geïntroduceerd. Jawel, zijn vader, Jos Verstappen, bedoelen we dan.

In deze blog zullen we het niet zo zeer hebben over de relatie tussen vader en zoon. Wat we wel zullen vertellen is over de carrière van Jos Verstappen en het vermogen dat hij daarmee heeft kunnen opbouwen. Ben je benieuwd? Lees dan vooral lekker verder, zouden we zeggen.

Een succesvolle carrière

Jos Verstappen begon zijn autosportcarrière in de kartsport, waar hij al snel succesvol was. Hij won verschillende nationale en internationale kampioenschappen, wat zijn talent en potentieel als racer aantoonde.

Niet geheel verrassend zou Verstappen uiteindelijk de carriere naar de Formule 1 sport maken, maar daar kom je natuurlijk niet zomaar. De overstap naar de autosport begon namelijk in de Formule 3. Pas later maakte hij zijn debuut in de Formule 1 in 1994 bij het team van Benetton. Hij was de teamgenoot van Michael Schumacher, een van de meest succesvolle coureurs in de geschiedenis van de sport. Hoewel hij enkele indrukwekkende prestaties neerzette, zoals een enkele podiumplaatsen, kende hij een turbulente carrière met wisselende successen en verschillende teamwisselingen.

Overstap naar…

Na zijn Formule 1-carrière bleef Verstappen actief in de autosport. Hij reed in verschillende raceklassen, waaronder de A1 Grand Prix en de Le Mans Series. Zijn ervaring en kennis hebben hem ook geholpen bij het begeleiden en ondersteunen van de carrière van zijn zoon Max Verstappen, die nu een van de leidende figuren in de Formule 1 is. Hoewel je misschien had gedacht dat Jos Verstappen wel een keer klaar was met het zelf racen, heb je het verkeerd. Het is namelijk zo dat je Jos’ kunsten nu nog kan zien in… de wereld van rally! Super toch, dat je op zo’n manier nog kan genieten van hetgeen je het liefst doet?

Vermogen

Van zoon Max is het inmiddels wel bekend dat hij een multimiljonair is. Maar, hoe zit dat eigenlijk met vader Jos? Well, hoewel hij lang niet zo vermogend schijnt te zijn als zijn zoon, zou ook hij het niet slecht hebben. Sommige bronnen schatten zijn vermogen dan ook op enkele miljoenen. Helaas is er maar weinig bekend over waar dat geld dan exact aan verdiend is, dus we kunnen dit niet met zekerheid zeggen. Hij heeft in elk geval niets te klagen, dus wat dat betreft vinden we het wel prima zo.

Inmiddels is Jos trouwens de 50 gepasseerd. Alles in je lichaam zal op zo’n leeftijd toch wel beginnen met piepen en kraken, dus in die zin zijn we benieuwd in hoeverre hij zijn carrière met rally rijden nog verder zal ontwikkelen. De toekomst zal het in elk geval leren!

Total
0
Shares
Vorige
Kunnen volwassenen ook zeemeermin zwemmen?
woman swimming under body of water

Kunnen volwassenen ook zeemeermin zwemmen?

Zeemeermin zwemmen is een magische en fascinerende vorm van zwemmen die steeds

Volgende
Wat is het vermogen van Thierry Baudet?
water fountain in the middle of city buildings during daytime

Wat is het vermogen van Thierry Baudet?

De ene week is hij niet uit het nieuws weg te slaan, de andere week is de helft

Ook interessant