a record player and a record player in a room

Een analyse van Kees de Koning’s vermogen

Wat heerlijk vinden we het als een naam gewoon lekker ‘bekt’. Net zoals de naam Kees de Koning dat bijvoorbeeld ook doet. Kees de Koning is overigens de persoon over wie we het in deze blog gaan hebben. De oprichter van het populaire platenlabel Top Notch heeft zowel pieken als dalen gekend. Naast dat we de focus daar op richten, zal er ook ruimte zijn om het te hebben over zijn vermogen. Want, hoe rijk is deze beste man eigenlijk?

Wie is Kees de Koning?

Nog even voor zij die geen idee hebben: een korte uitleg van wie deze beste man eigenlijk is. Nou, waarschijnlijk ken je Kees de Koning als oprichter van Top Notch. Het bedrijf begon klein, werd bijna zelfs weer de prullenbak ingegooid, maar groeide uiteindelijk toch uit tot een van de belangrijkste onafhankelijke muzieklabels in Nederland. Top Notch staat bekend om zijn focus op hiphop, dance en popmuziek. Zo luisterde De Koning samen met zijn kindjes als eerste naar de hits van onder andere Ronnie Flex en Lil’ Kleine vóórdat het daadwerkelijk een hit zou worden.

Die succesvolle carrière daar gebeurde trouwens nadat hij actief was geweest als journalist, als iemand die feesten organiseert en degene die het voor elkaar kreeg om een hiphop only radiozender op te richten en landelijk uit te zenden.

Vermogen

Als je de persoon bent die, quote om quote, boven het succes staat van de populairste artiesten uit het land, dan kan je je ook wel indenken dat dat het een en ander oplevert. Helaas verloopt dit niet allemaal op rolletjes, al helemaal niet toen er een disstrack over het ongenoegen van het contract van Ronnie Flex omhoog kwam. Voor de Koning betekende het dat hij nauwelijks nog meer in contact komt met de artiesten bij zijn label.

Echter hebben de inkomsten van het platenlabel niet de volledige invloed op de hoogte van het vermogen van De Koning zelf. Wat het persoonlijk van De Koning is, is ons dan ook niet bekend. Sommigen schatten het op een miljoen, anderen geven, net als wij, eerlijk aan het niet te weten. Want, zolang hij zelf die cijfertjes niet heeft laten zien, kunnen we niet van dat soort ‘bronnen’ uitgaan.

Een blik op de toekomst

Behalve dat Kees de Koning ‘de man’ achter het platenlabel Top Notch is, is hij ook al jarenlang de manager van zangeres Anouk. Hij heeft in een interview weleens aangegeven dat hij met al deze bezigheden druk genoeg is. We verwachten dan ook dat hierin niet veel zal veranderen. Mogelijk zal er wél wat veranderen in zijn aanwezigheid in de publieke media, omdat hij steeds vaker aanschuift bij talkshows en podcasts. Nou goed, we zullen vanzelf zien waar dat toe leidt. Voor nu wensen we je nog een fijne dag, hopen we dat je voldoende bent geïnformeerd en zien je graag terug op Curious.

Total
0
Shares
Vorige
Last van een vette huid? Dankzij deze tips niet meer
woman wearing black scoop neck top

Last van een vette huid? Dankzij deze tips niet meer

Last van een vette huid?

Volgende
Top 5 Dingen om te Controleren Bij het Kopen van een Refurbished iPhone
black iphone 5 on brown wooden table

Top 5 Dingen om te Controleren Bij het Kopen van een Refurbished iPhone

Ben je van plan om een refurbished iPhone te kopen?

Ook interessant