Reisinspiratie: Nederlandse Center Parcs vakantieparken

België heeft als vakantieland van alles te bieden. Het is dan ook niet vreemd dat uit recent gepubliceerde cijfers van Statbel blijkt dat in het eerste kwartaal van 2024 iets meer dan een miljoen binnenlandse reizen zijn gemaakt. Bijvoorbeeld naar de kust, Ardennen of kunststeden. Een nog groter deel van de mensen kiest er echter voor om een buitenlandse trip te maken. Een van de meest favoriete landen is Nederland, zo blijkt uit diezelfde cijfers van Statbel. Onder mensen met kinderen zijn vooral vakantieparken populair. Zoals bijvoorbeeld die van Center Parcs. Hieronder lees je meer over een aantal opvallende Center Parcs vakantieparken van Nederland.

Ontspannen of actief zijn kan in diverse Europese landen

Center Parcs biedt een breed scala aan vakantieparken in Europa aan, met locaties in landen zoals Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Elk park ligt midden in de natuur, omgeven door bossen, meren of kustgebieden, en biedt een combinatie van rust, avontuur en luxe. Gasten kunnen genieten van comfortabele accommodaties, van knusse cottages tot luxe villa’s, en profiteren van tal van faciliteiten zoals subtropische zwembaden, spa’s, restaurants en activiteiten voor jong en oud. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen weekendje weg of een actieve familievakantie, Center Parcs heeft voor elk type vakantieganger een passend aanbod.

De leukste vakantieparken in Nederland: 3 tips

Op zoek naar ideeën voor een trip naar Nederland? Hieronder lees je meer over drie vakantieparken in Nederland die een echte aanrader zijn. 

  • Center Parcs Het Heijderbos biedt bijvoorbeeld de Jungle Cabana’s, waar je kunt overnachten midden in een indoor jungle. Deze bijzondere cottages zijn omgeven door weelderige planten en exotische geluiden. Een avontuurlijke ervaring zonder het land te verlaten! Het park zelf heeft ook een tropisch zwembad met een spannende wildwaterbaan en een uitgebreide kinderboerderij.
  • Een ander bijzonder park is Center Parcs Het Meerdal. Volgens reviews op platforms zoals TripAdvisor beschouwd als het beste Center Parcs park in Nederland. Het Meerdal ligt in het prachtige Limburgse landschap en biedt onder andere de speciale kinderbungalows. Deze zijn volledig ingericht met kinderen in gedachten, inclusief een speeltuin in de tuin en kleurrijke decoraties in de slaapkamer. Dit park staat bekend om zijn kindvriendelijke faciliteiten, zoals natuurlijk het subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo, maar ook het avonturenspeelparadijs met een overdekte speeltuin en een kinderboerderij.
  • Een ander bijzonder park is Center Parcs De Eemhof, dat bekendstaat om zijn luxueuze Marina Suites met uitzicht over het Eemmeer. Deze stijlvolle accommodaties geven je het gevoel van een mediterraanse vakantie, terwijl je in het hart van Nederland verblijft. Het park heeft daarnaast tal van watersportmogelijkheden, zoals zeilen, windsurfen en wakeboarden. Ook de Flow Rider, een indoor surfsimulator, is een uniek element waar je je surfskills kunt verbeteren.

Wat zijn jouw wensen en eisen? 

Wat voor de één het beste vakantiepark is, kan voor de ander heel anders zijn. Het hangt namelijk volledig af van je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Zo kan het ene gezin met jonge kinderen vooral waarde hechten aan kindvriendelijke cottages en binnenspeeltuinen, terwijl een andere familie misschien liever kiest voor een luxe wellness cottage en rustige wandelpaden. Ook de faciliteiten van het park spelen een rol. Sommige gasten zoeken avontuur in sportieve activiteiten, terwijl anderen vooral komen voor ontspanning in een spa of subtropisch zwembad. Uiteindelijk is het vinden van het perfecte vakantiepark een kwestie van kijken naar wat jij en je gezelschap belangrijk vinden voor een geslaagde vakantie.

Total
0
Shares
Vorige
Welke relatiegeschenken kunnen onder de kerstboom?
closeup photo of baubles on christmas tree

Welke relatiegeschenken kunnen onder de kerstboom?

De feestdagen komen stilaan in het vooruitzicht en dat betekent cadeautjestijd

Ook interessant