Beste slijmoplosser (Beoordeeld in 2023)

Best beoordeelde Slijmoplosser – onze nummer 1 van 2023

Ben jij op zoek naar de beste slijmoplosser? Wij raden de Bisolvon Drank aan vanwege meerdere redenen. Na onderzoek naar de vijf belangrijkste aspecten bij het aanschaffen van een goede slijmoplosser, kwam deze het best uit de test. Ben jij benieuwd waarom en waarop wij deze slijmoplosser getest hebben? Lees dan snel verder.

Introductie

Er is niets zo vervelend als een vastzittende hoest. Logisch dat iedereen hier zo snel mogelijk vanaf wilt. Het gevoel dat je je longen uit het lijf hoest kan ontzettend vermoeiend zijn, al helemaal als het ‘s nachts niet ophoudt. Een slijmoplosser zorgt ervoor dat je weer snel de oude bent en vrij kunt ademen. Een vastzittende hoest wordt namelijk veroorzaakt door een ophoping van slijm in de luchtwegen. Dit kan een slijmoplosser verhelpen door de taaie slijm in de longen te verdunnen. Maar welke slijmoplosser helpt het best bij een vastzittende hoest? Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste slijmoplossers door verschillende aanbieders en de bijbehorende beoordelingen met elkaar te vergelijken. 

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede Slijmoplosser

Wij hebben in totaal vijf tips opgesomd, die wij als meest belangrijk achten als het neerkomt op het aanschaffen van een nieuwe slijmoplosser. Benieuwd naar deze vijf belangrijkste aspecten? Lees dan snel verder.

 1. Effectief

Het allerbelangrijkste aan een slijmoplosser is natuurlijk dat het doet waarvoor het bestemd is: de pijn verlichten. Je bent waarschijnlijk op zoek naar een slijmoplosser die jouw klachten gelijk verlicht. Een vastzittende hoest kan pijnlijk zijn en daarom wil je niet te lang wachten op de werking van het product. Wij zien dit daarom ook als één van de belangrijkste aspecten van een goede slijmoplosser.

 1. Eenvoudig in gebruik

Slijmoplossers als drankje met een handig maatbekertje zijn in het algemeen makkelijker in gebruik. Je kunt namelijk het product waar je ook bent innemen, zonder afhankelijk te zijn van het hebben van een maatbekertje in handbereik. Je kunt een slijmoplosser in de vorm van een drankje verkrijgen, maar de werkzame stof is ook in een hoestpastille verkrijgbaar. Deze zijn vaak ook eenvoudig in gebruik en kun je overal naartoe meenemen. 

 1. Allergieën

Ben jij allergisch voor lactose of gluten? Dan is het belangrijk dat je hier ook rekening mee houdt bij het aanschaffen van een goede slijmoplosser. Sommige slijmoplossers zijn namelijk volledig lactose-, alcohol- en glutenvrij, maar dit geldt niet voor alle slijmoplossers.

 1. Geschikt voor kinderen

Is de slijmoplosser bedoeld voor jouzelf? Of wil je het ook kunnen gebruiken als je kind last heeft van een vastzittende hoest? Enkele slijmoplossers zijn ook geschikt voor kinderen onder de tien jaar, maar lang niet allemaal. Vandaar dat het ook belangrijk is om hier rekening mee te houden als je op zoek bent naar een slijmoplosser voor jonge kinderen. 

 1. Smaak

De smaak verschilt ook per slijmoplosser, maar wordt ook zeker als belangrijk geacht. Het innemen van een slijmoplosser met een aangename smaak maakt het namelijk dragelijker. Op de markt zijn er slijmoplossers te verkrijgen met verschillende smaken, zoals zoete en rijke smaken als honing. In het algemeen wordt honing ook gezien als een product met een bacterie- en schimmelremmende werking, wat ideaal is voor het verlichten van jouw klachten.  

5 Beste Producten

#1 Bisolvon Drank

Prijs: €15,17

+ Effectief met werkzame stof broomhexine hydrochloride 
+ Eenvoudig in gebruik met maatbekertje
+ Suikervrij en geschikt voor diabetici 
+ Rijke smaak van drank met honing, tijm en smalle weegbree

– Niet geschikt voor kinderen onder de 10 jaar

   De Bisolvon Drank bij Vastzittende Hoest 200 ml kwam uiteindelijk het best uit de test. Deze hoestdrank werkt effectief tegen de ophoping van slijm in de luchtwegen, door de werkzame stof broomhexine hydrochloride. Deze werkzame stof zorgt ervoor dat vastzittend slijm gemakkelijker opgehoest kan worden. Bovendien bevat de verpakking een handig maatbekertje, waardoor je het product overal en op elk tijdstip kan innemen. De hoestdrank bevat geen suiker, wat het product ook geschikt maakt voor diabetici. Wel heeft het drankje een rijke smaak van honing, tijm en smalle weegbree. Let er wel op dat dit product niet geschikt is voor kinderen onder de 10 jaar. Als je op zoek bent naar een product dat geschikt is voor kinderen, raden wij de Bisolvon Drank Kind aan. De dosering is afhankelijk van de leeftijd. De dagelijkse aanbevolen dosering bedraagt driemaal daags een hoeveelheid van 2,5 tot 10 ml, afhankelijk van jouw leeftijd. Daarnaast staat het product bekend om niet zo zeer de directe verlichting van de pijn en het bestrijden van de symptomen, maar pakt het de oorzaak aan. Door de hoestdrank vijf uur van tevoren in te nemen, worden de luchtwegen gereinigd en komt het slijm los. Dit zorgt ervoor dat je op lange termijn weer makkelijker kunt ademen. Na enkele dagen is het product het meest effectief. Let er wel op dat dit product niet geschikt is voor tijdens zwangerschap of het geven van borstvoeding. Lees altijd voor gebruik de bijsluiter goed door, zodat je niets over het hoofd ziet. Daarnaast is het ook belangrijk om te onthouden dat dit product een geneesmiddel is dat niet zomaar in de gootsteen of in de vuilnisbak mag worden gegooid. Ben jij al op de hoogte van waar het geneesmiddel wel mag worden weggegooid? Zo niet, dan kun je bij de gemeente  vragen waar je het product op een verantwoorde manier mag vernietigen. Op deze manier zorg je ervoor dat het niet zomaar in het milieu terechtkomt. 

   #2 Bisolvon Drank Kind

   Prijs: €15,13

   + Effectief met werkzame stof broomhexine hydrochloride 
   + Eenvoudig in gebruik met maatbekertje
   + Suikervrij en geschikt voor diabetici 
   + Zoete drank met aardbeiensmaak 
   + Geschikt voor kinderen boven de 2 jaar

   – Niet geschikt voor volwassenen

     De Bisolvon Drank Kind Met Aardbeiensmaak 200 ml kwam uiteindelijk als tweede uit de test. Ook deze hoestdrank werkt effectief tegen de ophoping van slijm in de luchtwegen, door de werkzame stof broomhexine hydrochloride. Deze werkzame stof zorgt ervoor dat vastzittend slijm gemakkelijker opgehoest kan worden. Echter is deze werkzame stof minder hoog gedoseerd in dit product dan de reguliere hoestdrank, omdat dit product geschikt is voor kinderen boven de 2 jaar. Ben je op zoek naar een effectieve hoestdrank voor kinderen? Dan is dit product de juiste keuze. Ook voor kinderen met diabetes is deze hoestdrank geschikt, omdat het volledig suikervrij is. Wel bevat het drankje een aardbeiensmaak, wat het extra aangenaam maakt voor kinderen om het product in te nemen. De dosering is afhankelijk van de leeftijd van het kind. De dagelijkse aanbevolen dosering bedraagt twee tot vierdaags een hoeveelheid van 2,5 tot 5 ml, afhankelijk van leeftijd. De dagelijkse aanbevolen dosering voor kinderen van 2 tot 5 jaar is drie maal 2,5 tot 5 ml. Daarentegen geldt er voor kinderen van 5 tot 10 jaar een dagelijkse aanbevolen dosering van driemaal 5 tot 10 ml. De benodigde hoeveelheid kun je gemakkelijk afmeten in het bijgeleverde maatbekertje. Zorg ervoor dat je niet te snel stopt met het gebruik, omdat het optimale effect behaald kan worden na pas enkele dagen. Dit komt doordat de werkzame stof de oorzaak van de vastzittende hoest aanpakt, en niet slechts de symptomen bestrijdt. Na enkele uren zorgt de hoestdrank ervoor dat de luchtwegen gereinigd worden, waardoor slijm ontstaat. Op lange termijn zorgt dit ervoor dat kinderen weer makkelijker kunnen ademen. Lees altijd voor gebruik de bijsluiter goed door, zodat je niets over het hoofd ziet. Zodra je het gevoel hebt dat jouw kind overgevoelig is voor het product, kun je het best een dokter raadplagen.

     #3 Bronchostop Direct

     Prijs: €14,09

     + Effectief met directe verlichting
     + Eenvoudig in gebruik als hoestpastille
     + Lactose-, alcohol- en glutenvrij
     + Rijke smaak van honing en droog heemstwortelextract 
     + Geschikt voor kinderen boven de 6 jaar

     – Verlicht de pijn, maar pakt niet de oorzaak aan

       Als derde uit de test kwam de Bronchostop Direct – Hoestpastilles – Met honing – 20 stuks. Dit zijn hoestpastilles die eenvoudig in gebruik zijn. Het zorgt voor directe verlichting bij verschillende klachten, waaronder vastzittende hoest. Daarentegen zijn deze pastilles ook effectief bij droge hoest of algemene keelpijn. Bronchostop Direct bevat namelijk heemstwortel en honing, wat een verzachtend effect heeft op ontstoken slijmvlies. Het werkt als het ware als een soort balsem voor de ophoping van slijm in de luchtwegen. Wel is dit een tijdelijke verlichting van de pijn, maar pakt het niet de oorzaak aan van het probleem. Wel is het mogelijk dat jouw ontstoken slijmvlies door de verlichting van de pijn weer de kans krijgt om te herstellen. Door het effect van de balsem voel je minder de drang om te hoesten. Deze pastilles zijn bovendien ook lactose-, alcohol- en glutenvrij, wat een ander groot voordeel is. Wel bevatten ze honing en droog heemstwortelextract. Het is dus belangrijk dat je deze pastilles niet inneemt als je allergisch bent voor één van deze bestanddelen. Zodra je merkt dat je last krijgt van een allergische reactie, is het belangrijk om direct te stoppen met dit middel. De maximale dosering van dit middel is maximaal vier keer per dag 1-2 pastilles per keer. Dit geldt voor alle volwassenen en kinderen boven de 12 jaar. Kinderen boven de zes jaar mogen het middel ook al gebruiken, maar daarvoor geldt een maximale dosering van 4 keer per dag 1 pastille. Als je op zoek bent naar een product dat op een natuurlijke wijze jouw pijn verzacht, is dit een goed middel. Wel kan het product voor slechts korte duur de pijn verlichten, omdat het niet de oorzaak van het probleem aanpakt. Bij een heftige ontstoken slijmvlies kan het zijn dat een middel met de werkzame stof broomhexine hydrochloride beter werkt. 

       #4 A. Vogel Hoestspray

       Prijs: €13,99

       + Effectief met directe verlichting
       + Eenvoudig in gebruik door de handige spray
       + Zoete smaak van zoethout en honing
       + Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar

       – Niet suikervrij
       – Verlicht de pijn, maar pakt niet de oorzaak aan

        Ook de A.Vogel Hoestspray vastzittende hoest spray – Hoestspray bij vastzittende hoest. Maakt vastzittend slijm los. – 30 ml werkt goed bij een vastzittend hoest. Dit product kwam uiteindelijk als vierde uit de test. Dit product is samengesteld op basis van natuurlijke ingrediënten, zoals bijvoorbeeld het Hedera Helix- en Tijm-extract. Het bevat de smaak van zoethout en honing, maar omdat het een natuurproduct is, kunnen we weersinvloeden en het oogstmoment de smaak wellicht iets veranderen. Omdat honing van nature suikers bevat, is het product niet suikervrij. Het is daarom niet te gebruiken voor diabetici. Daarentegen is het product wel geschikt voor kinderen, zelfs al vanaf 3 jaar. De maximale dosering is wel afhankelijk van de leeftijd. Voor volwassenen wordt voorgeschreven het product maximaal zes maal daags te gebruiken. Per keer kun je drie maal sprayen met de hoestspray. Kinderen tot 12 jaar mogen het product ook zes maal daags gebruiken, maar met een maximum van 1-2 maal sprayen. Let hierbij wel op dat je het product niet langer gebruikt dan dertig dagen. De spray heeft een snelle werking en is makkelijk in gebruik. Daarentegen is het, net zoals bij de Bronchostop Direct pastilles, niet een product dat de oorzaak van het probleem aanpakt. Bij een heftig ontstoken slijmvlies kan het zijn dat een middel met de werkzame stof broomhexine hydrochloride beter werkt. 

           #5 Natterman Hoestdrank

           Prijs: €13,99

           + Effectief met directe verlichting
           + Eenvoudig in gebruik met maatbekertje
           + Rijke smaak van drank met honing, tijm en smalle weegbree

           – Niet geschikt voor kinderen onder de 18 jaar
           – Niet suikervrij

            Ben je toch liever op zoek naar een hoestdrank op natuurlijke basis, zonder de werkzame stof broomhexine hydrochloride? Dan is de Natterman Hoestdrank – Anti-hoestmiddel – 180 ml een goede keuze voor jou. Dit hoestmiddel werkt snel tegen je vastzittende hoest, omdat het de pijn snel verzacht. Het bevat natuurlijke ingrediënten zoals de plantenextracten van weegbree, kaasjeskruid, heemst en grindelia. Deze ingrediënten hebben een hoestprikkeldempende werking doordat het de keel verzacht. Ben jij allergisch of overgevoelig voor één of meerdere bestanddelen van dit natuurlijke product? Dan raden wij dit product af en is een ander product een betere keuze. Omdat het product plantenextracten bevat, is het belangrijk om het drankje goed te schudden voor gebruik. Het kan namelijk kleine onopgeloste deeltjes bevatten, maar dit kan verholpen worden door goed te schudden. De kwaliteit van het product hangt echter niet af van deze kleine, onopgeloste deeltjes. Het is ook belangrijk om te onthouden dat dit product niet geschikt is voor kinderen onder de achttien jaar. Ook is het product niet suikervrij, omdat de natuurlijke bestanddelen van het product suikers bevat. De aanbevolen dagelijkse inname is tweemaal daags 15 milliliter, wat handig af te meten is met het bijgeleverde maatdopje. Dit maakt het product ook eenvoudig in gebruik, omdat het bijgeleverde maatbekertje deelstrepen bevat. Net zo makkelijk! Zodra je merkt dat je overgevoelig bent voor dit product, of als je last krijgt van bijwerkingen, is het belangrijk dat je jouw arts hierover informeert. Omdat het product ook niet geschikt is voor kinderen onder de achttien jaar, is het verstandig om het middel buiten het zicht en bereik van kinderen te houden. 

            Conclusie

            Al met al kwam de Bisolvon Drank het beste uit de test. Dit product pakt namelijk de oorzaak aan door de ophoping van slijm in de luchtwegen tegen te gaan door de werkzame stof broomhexine hydrochloride. Dit zorgt ervoor dat vastzittend slijm uiteindelijk makkelijker opgehoest kan worden, maar wel is het product pas effectief als je het vijf uur van tevoren inneemt. Na enkele dagen werkt dit product het allerbest. Daarnaast is het product makkelijk in gebruik, suikervrij en heeft het een fijne smaak. Als je op zoek bent naar een product dat gelijk jouw pijn verlicht, kun je wellicht beter voor de Bronchostop Direct of de A. Vogel Hoestspray gaan. Ben je toch meer weg van een hoestdrankje in plaats van een spray of een pastille, maar wil je het liefst toch iets op natuurlijke basis? Kies dan voor de Natterman Hoestdrank, die als vijfde uit de test kwam. 

            Veelgestelde vragen

            Wat doet een slijmoplosser met je vastzittende hoest?

            Een slijmoplosser zorgt ervoor dat je weer snel de oude bent en vrij kunt ademen. Een vastzittende hoest wordt namelijk veroorzaakt door een ophoping van slijm in de luchtwegen. Dit kan een slijmoplosser verhelpen door de taaie slijm in de longen te verdunnen of de pijn te verzachten. Het kan de ophoping van slijm in de luchtwegen tegengaan, waardoor vastzittend slijm gemakkelijker opgehoest kan worden. Ook kan het een verzachtend effect hebben op het ontstoken slijmvlies doordat het werkt als een soort balsem voor de ophoping van slijm in de luchtwegen.

            Wat doet de werkzame stof broomhexine hydrochloride in een slijmoplosser?

            Broomhexinehydrochloride verdunt het dikke slijm in jouw jongen, wat de vastzittende hoest veroorzaakt. Doordat deze werkzame stof jouw slijm dunner maakt, kun je het makkelijker ophoesten. Wel is dit middel pas effectief na vijf uur, vanaf dat moment wordt het slijm in jouw jongen pas losser. Het meeste effect van dit middel merk je pas na enkele dagen. Broomhexinehydrochloride kan ingenomen worden in de vorm van tabletten, druppels of als drankje. Tabletten dienen ingenomen te worden met water en druppels met water of voedsel. Dit middel is effectief bij slijmhoest en verschillende longziekten als COPD en cystische fibrose.

            Wat is een alternatief voor broomhexinehydrochloride als slijmoplosser?

            Als je op zoek bent naar een slijmoplosser op natuurlijke basis zijn er meerdere alternatieven. Kies voor een hoestdrank op basis van natuurlijke ingrediënten zoals de plantenextracten van weegbree, kaasjeskruid, heemst en grindelia. Deze ingrediënten hebben een hoestprikkeldempende werking doordat het de keel verzacht. Zorg ervoor dat je dit product goed schudt voor gebruik, omdat het kleine onopgeloste deeltjes kan bevatten. De kwaliteit van het product hangt echter niet af van deze kleine, onopgeloste deeltjes. Ook een hoestspray op basis van natuurlijke ingrediënten, zoals bijvoorbeeld het Hedera Helix- en Tijm-extract, werkt effectief tegen vastzittende hoest.

            Total
            0
            Shares
            Vorige
            Amerikaanse TV-programma’s die ook razend populair zijn in Nederland

            Amerikaanse TV-programma’s die ook razend populair zijn in Nederland

            1

            Volgende
            Herakles in het oude Griekenland en mythen
            zeus polieus view

            Herakles in het oude Griekenland en mythen

            Herakles kent iedereen al van kinds af aan uit boeken en tekenfilms

            Ook interessant