De wondere wereld van plinten: drie soorten en hoe je ze bevestigt!

Heb je het gevoel dat er nog iets mist aan de woning? Grote kans dat er nog plinten moeten worden geïnstalleerd. Het kiezen van de perfecte plinten ligt aan de ruimte en de uitstraling die je eraan wilt geven. Een aluminium plint geeft weer een andere sfeer dan een hardhouten plint. Benieuwd naar welke plinten goed werken in jouw ruimte? Lees dan snel verder! 

Aluminium plinten

Een type plint dat geschikt is voor het gebruik in vele ruimtes zijn flexibele aluminium plinten. Dit geeft de ruimte al snel een moderne uitstraling en is te gebruiken in veel verschillende situaties. Onder de aluminium plinten vallen er een aantal. De inox look plinten zijn goed te gebruiken om kolommen goed af te werken. Dit komt door de flexibiliteit die veel aluminium plinten hebben. Daarnaast zorgen vooraf gelakte, gepoedercoate en naturel geanodiseerde plinten elk voor een andere look.

Kunststof plinten

Een soort dat goed werkt in je eigen woning zijn kunststof plinten. Deze zorgen voor de perfecte afwerking van je vloeren en wanden. De plint komt vaak overeen met je vloer waardoor de afwerking naadloos is. Daarbij is duurzaamheid en kwaliteit van groot belang; je wilt namelijk dat ze lange tijd meegaan. Daarnaast is het een goedkoper alternatief, maar zorgt het voor diezelfde bescherming.

Hardhouten plinten

Een derde soort die vaak wordt gebruikt, is een hardhouten plint. Aangezien je dit soort plinten vaak nog kunt aanpassen, sluit het ook goed aan bij de vloer. Je kunt gaan voor een geoliede of gelakte afwerking die ook terugkomt in uw eigen vloer. Dit doet veel voor de algehele uitstraling van de woning. Let er wel op dat deze een stukje zwaarder zijn, waardoor het bevestigen ervan extra tijd nodig heeft. 

Bevestiging van de plinten

Dat plinten een nette afwerking, maar ook zeker voor bescherming van je tegelwerk zorgen, is duidelijk, dan moeten ze wel goed bevestigd zijn. Het bevestigen van tegels is geen moeilijke klus. Bij tegels op de muur bevestig je deze met tegelprofielen ertussen zodat ze van achter zijn beschermd. Dit zorgt al voor een mooie afwerking. De plinten doen net dat beetje extra. De meeste plinten kunnen worden bevestigd met dubbelzijdige tape of schroeven. Lijm of kit werkt beter voor een nette look. Het licht natuurlijk ook aan de muur welke methode je gebruikt.

Het kiezen van een plint ligt vooral aan de uitstraling waarvoor je wilt gaan. Aluminium plinten geven de ruimte een moderne look. Kunststof en hardhouten plinten zorgen juist voor een naadloze overgang van de vloer naar de wand. Zorg er bij het bevestigen van de plinten  voor dat je let op de aard van de muur. Dus, om een ruimte helemaal af te maken, installeer je plinten! 

Total
0
Shares
Vorige
Waarom kopen wij Nederlanders steeds vaker refurbished?

Waarom kopen wij Nederlanders steeds vaker refurbished?

In een tijd waarin duurzaamheid en kostenbesparing steeds belangrijker worden,

Volgende
3 praktische tips om je woning opgeruimd en georganiseerd te houden?

3 praktische tips om je woning opgeruimd en georganiseerd te houden?

We kennen het allemaal wel

Ook interessant