3 praktische tips om je woning opgeruimd en georganiseerd te houden?

We kennen het allemaal wel. Je komt thuis van je werk en je beseft dat het een grote troep is, maar je hebt geen zin of energie om hier iets aan te doen. De volgende dag gebeurt precies hetzelfde… Het opruimen en organiseren van je woning hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! In dit artikel geven we je enkele tips om je woning spik en span te houden! Benieuwd hoe? Lees dan snel verder.

Leg je spullen altijd terug na deze gebruikt te hebben

De eerste tip lijkt simpel, maar dit is het niet altijd! Het komt vast vaak voor dat je iets snel nodig hebt en dan niet meer terug legt. Denk bijvoorbeeld aan je schoenen die je pas in de woonkamer uitdoet in plaats van op de gang. De kans is dan groot dat je schoenen de hele dag naast de bank staan in plaats van in het schoenenrek. Als je dit met alle spullen doet die je gebruikt, is je woning aan het einde van de dag één grote bende. Leg dus altijd je spullen terug nadat je deze gebruikt hebt. Dit scheelt al heel wat! 

Dagelijks 10 minuten opruimen

Wil je je weekend gebruiken om lekker te ontspannen in plaats van de hele dag op te ruimen? Dit kan! Zet dagelijks een blok van 10 minuten opruimen in de agenda. Zo is je woning elke dag opgeruimd, waardoor je in het weekend hooguit een uurtje bezig bent met het draaien van de was, stofzuigen en dweilen! Nu kun je de rest van het weekend op de bank zitten met een goed boek of een vermakelijke film. Dat is waar een goed weekend voor bedoeld is, toch?

Optimaliseer je woning met opbergkisten

Een manier om je woning gemakkelijk georganiseerd te doen lijken, is door middel van het gebruik van opbergkisten. Deze opbergkisten zijn in verschillende soorten en maten te verkrijgen, waardoor je er altijd één vindt die perfect bij je interieur past. Wat dacht je van een opbergkist die ook functioneert als poef of een opbergkist van metaal? Plaats je spullen in de kisten en label deze, zodat je je spullen niet langer kwijtraakt.

Je woning opruimen hoeft niet langer uren te duren. Volg bovenstaande tips en binnen de kortste keren is je woning schoon en opgeruimd. Dit leidt tot het gevoel van rust binnen de muren van je huis. Wat wil je nog meer? Ruim dagelijks je spullen op, berg ze na gebruik direct op en maak slim gebruik van opbergkisten. Opgeruimd staat netjes! 

Total
0
Shares
Vorige
De wondere wereld van plinten: drie soorten en hoe je ze bevestigt!

De wondere wereld van plinten: drie soorten en hoe je ze bevestigt!

Heb je het gevoel dat er nog iets mist aan de woning?

Volgende
Hoe werkt het installeren van zonnepanelen precies?

Hoe werkt het installeren van zonnepanelen precies?

Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden

Ook interessant