Voor het eerst je eigen stek? Dit zijn de keukenessentials die je best aanschaft

Het is eindelijk zo ver: je eerste eigen stek, die je volledig van nul kan opbouwen naargelang je voorkeuren. Klinkt heel spannend allemaal, maar daarnaast kan dit ook best een uitdaging zijn. Want welke zaken zijn essentieel? En welke kunnen ook later aangeschaft worden? Hier vind je alvast een lijstje met de meest belangrijke keukenitems, zodat ‘s avonds een goed diner op tafel kan zetten.

1. Servies en bestek

Zonder een eerste basis servies, zou het best onhandig zijn om je maaltijd op te eten, niet? Schaf daarom enkele borden en bestek aan die je mooi vindt, maar die ook praktisch zijn. Heb je een groter budget? Dan kan je meteen investeren in een kwaliteitsvol servies, anders is de tweedehandswinkel een goede optie. Hier tik je vaak prachtige borden op de kop voor een kleine prijs.

2. Smaakmakers

Daarnaast is een basisassortiment aan kruiden, olie en andere smaakmakers een must tijdens het koken. Je diner zal bijvoorbeeld niet afsmaken wanneer er geen peper en zout in zit. Bovendien zal het vlees aan je plan plakken wanneer je er geen olie in doet. Zaken die best vervelend zijn en die je dus eenvoudig vermijdt hierdoor.

3. Pannen en potten

De derde essentials, namelijk potten en pannen, spreken voor zich, maar deze zijn dan ook écht onmisbaar. Ga op zoek naar goedkope pannen, wanneer je dan meer budget voorhanden hebt, kan je investeren in een kwaliteitsvolle set. Denk aan een grote en kleine pan, een steelpan, koekenpan en soeppan. Met deze basiscollectie kan je alvast je eerste diners bereiden. Hetzelfde geldt voor de potten.  

4. Scherpe messen

Een scherp keukenmes wordt je beste vriend in de keuken. Investeer meteen in één dat voor een langere tijd meegaat. Vergeet bovendien geen schilmesje en/of een raspmesje. Deze laten toe om je groenten enorm makkelijk te snijden alvorens je ze in de ovenschaal legt om er een heerlijke maaltijd mee te bereiden.

5. Schoonmaakproducten

Na al de tijd die je in de keuken spendeerde, is het tijd om te genieten van het gerecht dat je hebt klaargemaakt, maar pas dan realiseer je je wat voor een boeltje je gemaakt hebt. Met enkel wat water is de keuken nooit volledig schoon, dus bouw je best een voorraad schoonmaakproducten op. Op die manier is je keuken in no-time weer als voorheen en kan je alvast je volgende maaltijd inplannen.

Total
0
Shares
Vorige
Zo zorg je voor de gezondheid van je haar

Zo zorg je voor de gezondheid van je haar

Aan je haar is goed af te lezen hoe gezond je bent

Volgende
Waarom kopen wij Nederlanders steeds vaker refurbished?

Waarom kopen wij Nederlanders steeds vaker refurbished?

In een tijd waarin duurzaamheid en kostenbesparing steeds belangrijker worden,

Ook interessant