Zo zorg je voor de gezondheid van je haar

Aan je haar is goed af te lezen hoe gezond je bent. Zo zul je het direct aan je haar kunnen zien als je last hebt van stress of als je te weinig drinkt op een dag. De gezondheid van je haar komt dus voor een gedeelte van binnenuit. Gelukkig kun je het ook met de juiste verzorging een handje helpen!

Je haar goed wassen

Iedereen wast zijn haar regelmatig, maar ook de manier waarop en met welke shampoo je je haar wast is hierbij belangrijk. Zo moet je je haar niet elke dag wassen en moet je je shampoo afstemmen op je haar. Wanneer je bijvoorbeeld haar hebt dat snel vet wordt, heb je baat bij een andere soort kerastase shampoo dan wanneer je fijn en dun haar hebt.  Wanneer je je haar gaat wassen met shampoo die bij je soort haar past, zul je al snel verbetering kunnen zien. Zo zal je haar bijvoorbeeld minder snel vet kunnen worden of zul je zien dat je beschadigde haar zijn glans weer terug krijgt.

Geef je haar extra verzorging

Naast dat je je haar wast, heeft je haar ook wel eens extra verzorging nodig. Een maskertje zal ervoor zorgen dat je haar extra gevoed wordt en even een boost krijgt. Je haar zal hierna super zacht aanvoelen en een prachtige glans kunnen krijgen. Ook raden we je aan om je hoofdhuid regelmatig te masseren. Naast dat een hoofdhuidmassage erg ontspannend is, is het ook goed voor de doorbloeding. Dit zal er weer voor zorgen dat de haargroei gestimuleerd wordt.

Voorkomen dat je haar beschadigt

Er zijn veel manieren om je haar te beschadigen. Denk hierbij aan het altijd los dragen, de wrijving tussen je haar en je kussensloop, maar ook de manier waarop je je haar droogt. Je kunt je haar dan ook beter niet droogwrijven met een handdoek na het douchen.  Door het wrijven gaan je haarschubben open staan, wat er sneller voor kan zorgen dat je haar breekt. Je kunt je haar dan beter in een handdoek laten drogen of je haar droog deppen in plaats van wrijven.

Ga regelmatig naar de kapper

Ook een kappersbezoek kan wonderen doen voor je haar. Door het regelmatig te laten knippen, ziet je haar er al snel een stuk gezonder uit. Ook zorgt dit ervoor dat je haar er mooier en voller uit zal zien en ook zo zal voelen. Door de gespleten haarpunten weg te knippen blijft je haar gezond en zal het ook sneller groeien. Met deze tips houd jij je haar gezond!

Total
0
Shares
Vorige
Een gezellige eetkamer in 4 stappen

Een gezellige eetkamer in 4 stappen

De eetkamer is één van de belangrijkste ruimtes in het huis

Volgende
Voor het eerst je eigen stek? Dit zijn de keukenessentials die je best aanschaft

Voor het eerst je eigen stek? Dit zijn de keukenessentials die je best aanschaft

Het is eindelijk zo ver: je eerste eigen stek, die je volledig van nul kan

Ook interessant