Een gezellige eetkamer in 4 stappen

De eetkamer is één van de belangrijkste ruimtes in het huis. De maaltijd is een belangrijk moment van de dag. Het is tijd van ontspanning en/of samenkomst met de familie, het gezin of vrienden. Een fijne eetkamer is daarom cruciaal. Wij helpen je in dit artikel in vier stappen naar een fijne eetkamer.

De juiste tafel

Ga jij eettafels kopen, dan moet je met een aantal dingen rekening houden. Hoeveel ruimte heb je nodig? Welke vorm kies je? Een rechthoekige of vierkante tafel kun je overal neerzetten. Een ronde tafel ziet er mooi uit, maar kan alleen in het midden van een ruimte geplaatst worden. Verder moet je jezelf afvragen welk materiaal jij mooi vindt voor jouw tafel. Hout is mooi en rustiek, maar kan gaan krimpen. Keramiek is luxe, maar kan niet tegen alle schoonmaakmiddelen. PVC is makkelijk, maar je moet wel van de industriële look houden. Kies op je gemakje en laat je zo veel mogelijk inspireren. Maak bij het kiezen van jouw meubels geen overhaaste beslissingen, want je wil er nog lang tevreden mee blijven.

De juiste stoelen

Kies een set eetkamerstoelen die past bij jouw tafel. Houdt er bij het opmeten rekening mee dat er minimaal 70 centimeter moet zitten tussen de tafel en de stoelen en minimaal tien centimeter tussen de afzonderlijke stoelen. Als jouw eetkamerstoelen van zichzelf geen zacht zitvlak hebben, kun je kijken of je er een paar mooie kussens bij kunt kopen.

Verlichting

Verlichting creëert ontzettend veel sfeer en zeker in de eetkamer is het fijn wanneer de verlichting gezellig is. Tijdens het eten is het, zeker in een romantische setting, heel sfeervol om de mogelijkheid te hebben het licht een beetje te dimmen. Kijk dus of je een mooie lamp voor boven de eettafel kunt vinden met een dimfunctie. Tegenwoordig bestaan er ook lampen waarbij je het dimmen kunt regelen via een app.

Decoreren

Geef jouw eetkamer de final touch met wat mooie decoratieve items. Mooie kandelaars op tafel zijn in een eetkamer natuurlijk een absolute must. Verder is het leuk om te kijken of je een stijlvolle schaal op tafel kunt zetten met bijvoorbeeld wat mooie stenen of schelpen er in. Een vaas bloemen op tafel geeft altijd een vrolijke sfeer en een (paar) schilderijtjes aan de muur kunnen in de eetkamer ook wonderen doen. Laat je creativiteit lekker de vrije loop. Met decoratie kun je jouw eetkamer echt een persoonlijke touch geven.

Total
0
Shares
Vorige
De logistiek en verzending bij een webshop
person holding cardboard box on table

De logistiek en verzending bij een webshop

In de wereld van e-commerce is logistiek en verzending van cruciaal belang voor

Volgende
Zo zorg je voor de gezondheid van je haar

Zo zorg je voor de gezondheid van je haar

Aan je haar is goed af te lezen hoe gezond je bent

Ook interessant