white wooden dresser with mirror

De mooiste alternatieven voor wandbekleding in je woning

Als je de wanden in je woonkamer, slaapkamer, keuken of ander vertrek in huis wilt aanpakken dan zijn daar tal van opties voor. Je kunt de muren natuurlijk sausen of van behang voorzien. Maar steeds meer mensen kiezen voor houten wandbekleding. Dit geeft het vertrek een warme en knusse uitstraling. Daarnaast is hout geluiddempend, wat de ruimte minder gehorig maakt en ook de geluiden in de kamer minder ‘hol’ laat klinken. Hout is daarnaast zeer onderhoudsarm en het kan tientallen jaren meegaan.

Verschillende mogelijkheden

Als je hebt besloten dat je in een ruimte in je woning houten wandbekleding wilt toepassen dan heb je vervolgens de keuze uit meerdere opties. Zo is er Barnwood wandbekleding. Deze fraaie houten platen kunnen zowel binnenshuis worden gebruikt als buiten. Gebruik je ze buitenshuis dan wordt aangeraden om het hout met beits te beschermen tegen weersinvloeden. Voor binnen kun je ook kiezen voor steenschotten of houten muurstrips. De steenschotten geven het interieur een industriële look. Dit past perfect bij mensen die houden van een moderne inrichting. Heb je een meer landelijke smaak dan kun je ook kiezen voor eiken wandbekleding. Dit combineer je dan met mooie antieke houten meubelen of mooie schilderijen aan de muren.

Energie besparen met wandbekleding

Verschillende soorten wandbekleding zijn prima te combineren met verduurzaming. Je kunt achter houten panelen die tegen de muren worden aangebracht isolatiemateriaal aanbrengen. Hierdoor houd je in de winter de kou buiten de deur. Zeker als je in een woning woont die geen spouwmuren heeft is dit een goede manier om toch te isoleren. Je bespaart hiermee aanzienlijk op de kosten voor verwarming. En in de zomer houdt de isolatie de warmte juist langer buiten de deur zodat het in huis langer aangenaam blijft. Ook kun je met isolatie voorkomen dat vocht je woning binnendringt waardoor schimmel ontstaat of lelijke vochtplekken op de muren.

Hout in de tuin

Hout is niet alleen in huis mooi, maar ook daarbuiten. Je kunt hout gebruiken als tuinafscheiding, maar ook voor het aanleggen van borders of voor het creëren van een mooi terras met vlonderplaten. Het voordeel daarvan is dat regenwater gemakkelijk kan wegzakken. Zo voorkom je dat het terras blank komt te staan na een fikse regenbui. Daarnaast is hout ook lekker warm aan je voeten als je ook in het vroege voorjaar al van de eerste zonnestralen op je terras wilt genieten.

Muurbekleding bestellen

Je hoeft vandaag de dag de deur niet meer uit als je de wanden van je woning wilt verfraaien met houten wandbekleding. Dat bestel je eenvoudig op www.houtenplaten.be. Bereken hoeveel materiaal je nodig hebt en je kunt direct je bestelling doorgeven. Ben je er nog niet uit en heb je nog vragen? Dan vul je het contactformulier op de website in en wordt er zo snel mogelijk contact met je opgenomen om je vragen te beantwoorden.

Total
0
Shares
Vorige
Tips om het beste uit je vakantie te halen
two women lying on white sand facing beach under blue sky

Tips om het beste uit je vakantie te halen

Eindelijk ben je vrij en kun je wat tijd voor jezelf nemen

Volgende
Sven Ornelis: partner, gezin en vermogen

Sven Ornelis: partner, gezin en vermogen

Al vijftig jaar oud en nog steeds thriving like he did before

Ook interessant