boy and girl standing near window looking outside

Kids in huis? Let dan op deze zaken bij het kiezen van ramen en deuren

Je kent het waarschijnlijk wel, je kinderen zijn op een leeftijd waarop ze alles het liefst aanraken. Niet ideaal wanneer je net je eigen stek aan het bouwen bent. Je zou natuurlijk graag willen dat ze overal afblijven, maar dat is bijna onmogelijk. Daarom stem je de keuze van je ramen en deuren best af op hun gedrag. Zo weet je zeker dat ze niets stuk kunnen maken, en vingerafdrukken snel te verwijderen zijn. Maar waarmee houd je dan allemaal rekening? Hier vind je alvast de 5 belangrijkste zaken. 

  1. Veiligheidssloten 

De eerste tip spreekt voor zich, maar is daarom niet minder belangrijk. Het aanbrengen van veiligheidssloten op uitgangen in je huis vermijdt dat de peuter(s) op zelfstandige basis naar buiten kunnen glippen. Je kan hen natuurlijk niet continu in het oog houden, en dat kan dus gevaarlijk zijn. Wanneer enkel volwassenen de sloten kunnen openen, heb je ze nog steeds voldoende onder controle. 

  1. Kinderveilige raambekleding 

Bij lange en lichtkleurige gordijnen loop je het risico dat deze snel vuil raken. Daarom kies je beter voor jaloezieën of gordijnen die op een kortere lengte vallen. Let ook op met koorden om ze aan te passen. Kinderen zullen deze maar al te graag vastnemen, waardoor er gevaar op verstikking ontstaat. 

  1. Ventilatie 

Wanneer het om de afsluitingen gaat van een kinderslaapkamer, let je best extra op goede ventilatie opties. Zo zal de temperatuur in de slaapkamer een stuk aangenamer zijn, waardoor je vermijdt dat ze lastig doen bij het slapen gaan. Denk bijvoorbeeld aan ramen die je kan openzetten zonder dat insecten naar binnen kunnen kruipen of vliegen. 

  1. Inbraakbeveiliging 

Houd er rekening mee dat kinderen vaak heel wat angstiger zijn voor inbrekers dan volwassenen. Ze schatten het risico namelijk veel hoger in dan de realiteit. Daarom kan je ze geruststellen aan de hand van een goede inbraakbeveiliging. Het is bijvoorbeeld mogelijk om pvc deuren te laten installeren met een standaard inbraakbeveiliging. Ze zullen alvast geruster naar bed gaan, net zoals jij. 

  1. Geluidsisolatie 

Niets zo vervelend als het geluid van voorbijrijdende auto’s en vrachtwagens. Kies dus tot slot voor ramen en deuren met een hoge geluidsisolatie. Dit zal de kwaliteit van hun nachtrust heel wat vergroten, waardoor jij ook minder vaak uit je bed moet omdat ze niet kunnen slapen. Bovendien zullen de kinderen hierdoor overdag minder lastig zijn omdat ze goed zijn uitgerust. 

Total
0
Shares
Vorige
Zo bepaal je binnen welke prijsklasse je naar een huis kunt zoeken

Zo bepaal je binnen welke prijsklasse je naar een huis kunt zoeken

Ben je voornemens om ergens in de komende maanden een bod uit te brengen op je

Volgende
Zo bespaar je op de kosten van je verzekeringen

Zo bespaar je op de kosten van je verzekeringen

Welke verzekeringen heb jij de afgelopen jaren afgesloten?

Ook interessant