Zo bepaal je binnen welke prijsklasse je naar een huis kunt zoeken

Ben je voornemens om ergens in de komende maanden een bod uit te brengen op je eerste koophuis? Heb je wellicht al een geschikte woning gevonden? Tijd om uit te zoeken wat je maximaal kunt lenen voor de bekostiging van het pand. Een lening simulatie bij Hypotheekwinkel.be uitvoeren is hierbij een goede eerste stap. Op basis van de gegevens die je invoert bepaalt deze tool wat je ongeveer kunt lenen. Houd er rekening mee dat aan zo’n online lening simulatie nog geen rechten ontleend kunnen worden. Het gaat slechts om een indicatie. De definitieve maximale hypotheek berekenen doe je bij een adviseur. Zo’n adviseur kijkt naar veel meer factoren dan een online tool doet. In dit artikel lees je meer over het bepalen van de prijsklasse waarin jij naar een eerste koophuis kunt zoeken. 

Nut van een eerste online lening simulatie 


Wanneer je jezelf aan het oriënteren bent op de mogelijkheden om een eerste woning te kopen, zal je niet direct een adviesgesprek aan willen vragen. De online lening simulatie vormt de oplossing. Het geeft een goede eerste indicatie van de prijsklasse waarin je kunt gaan zoeken naar woonruimte. Op basis van zo’n eerste zoekslag kun je op een later moment alsnog een gesprek met een adviseur aanvragen voor de definitieve berekening van je maximale hypothecaire lening. 

Aan de slag met een online simulatie 


Gebruik een online tool voor een online hypothecaire lening simulatie. De tool vraagt je hierbij vooraf een aantal gegevens in te voeren. Wat is bijvoorbeeld het doel van de leningaanvraag? Gaat het om de aankoop van een bestaande woning, een nieuwbouwwoning of bijvoorbeeld een verbouwing? Ook vraagt de tool je aan te geven in welke regio je wilt gaan wonen. Onderscheid wordt gemaakt tussen Brussel, Vlaanderen en Wallonië. Houd er rekening mee dat je gevraagd zal worden om een indicatie van de aankoopprijs te geven. Kijk alvast eens rond, binnen welke prijsklasse je idealiter op zoek gaat naar een geschikte woning. 

Adviesgesprek voor berekening definitieve lening 


Heb je binnen de prijsklasse die de online simulatie je toonde een geschikte woning gevonden? Tijd om je definitieve hypothecaire lening te bepalen. Maak een afspraak bij een adviseur in de buurt. Tijdens een persoonlijk gesprek wordt je financiële situatie in kaart gebracht, om op basis daarvan vast te stellen wat banken jou zullen lenen voor de aankoop van een (nieuwbouw)woning. 

Total
0
Shares
Vorige
Waarom is een bedhuisje het leukste kinderbed van dit moment?

Waarom is een bedhuisje het leukste kinderbed van dit moment?

Ben je op zoek naar een nieuw kinderbed voor je zoon of dochter?

Volgende
Kids in huis? Let dan op deze zaken bij het kiezen van ramen en deuren
boy and girl standing near window looking outside

Kids in huis? Let dan op deze zaken bij het kiezen van ramen en deuren

Je kent het waarschijnlijk wel, je kinderen zijn op een leeftijd waarop ze alles

Ook interessant