Houd de warmte buiten: tips voor een koel huis tijdens warme dagen

Het is eindelijk zomer, de tijd van het jaar waarin we genieten van zonnige dagen en warm weer. Maar terwijl we buiten van de zon genieten, kan de warmte binnenshuis soms overweldigend worden. Een warm huis kan leiden tot ongemak, een verminderde productiviteit en hoge energierekeningen door het overmatig gebruik van airconditioning. Gelukkig zijn er verschillende effectieve manieren om de warmte buiten te houden en je huis koel te houden, en een van de beste oplossingen is het gebruik van zonwerende raamfolie.

Tips voor het buitenshouden van warmte

Het is belangrijk om te weten hoe je de warmte buiten kunt houden voordat je begint met het nemen van maatregelen. Naast het gebruik van zonwerende raamfolie zijn er nog andere methoden die je kunt toepassen om je huis koel te houden tijdens warme seizoenen.

1. Goede isolatie: Zorg ervoor dat je huis goed geïsoleerd is. Goede isolatie helpt om warmte buiten te houden en houdt de koele lucht binnen.

2. Gebruik van zonneschermen en gordijnen: Maak gebruik van zonneschermen en dikke gordijnen om direct zonlicht buiten te houden. Dit helpt om de warmteoverdracht te verminderen.

3. Planten en bomen voor schaduw: Plant bomen en struiken rondom je huis om natuurlijke schaduw te creëren. Dit helpt om de directe blootstelling aan zonlicht te verminderen.

Wat is zonwerende raamfolie?

Zonwerende raamfolie is een speciale folie die op ramen kan worden aangebracht om warmte en schadelijke UV-stralen buiten te houden. Het is ontworpen om zonlicht te weerkaatsen en te absorberen, waardoor de temperatuur in huis aanzienlijk wordt verlaagd. Zonwerende raamfolie heeft een unieke samenstelling die zowel warmte als zichtbaar licht blokkeert, terwijl het toch een helder zicht naar buiten biedt.

Hoe zonwerende raamfolie te installeren

Het installeren van zonwerende raamfolie is een eenvoudig proces dat je zelf kunt doen. Hier zijn de benodigdheden en stapsgewijze instructies om je op weg te helpen:

Benodigdheden:

 • Zonwerende raamfolie
 • Water en zeepoplossing
 • Een rakel of een soortgelijk hulpmiddel
 • Een scherp mes

Stapsgewijze instructies:

 1. Maak het raam grondig schoon om ervoor te zorgen dat er geen vuil of stofdeeltjes onder de folie terechtkomen.
 2. Snijd de zonwerende raamfolie op maat, zorg ervoor dat het iets groter is dan het raam.
 3. Maak een water en zeepoplossing in een spuitfles.
 4. Spray de water en zeepoplossing royaal op het raam.
 5. Verwijder de beschermende laag van de zonwerende raamfolie en plaats de kleefzijde op het natte raam.
 6. Gebruik de rakel om eventuele luchtbellen en overtollig water onder de folie weg te strijken.
 7. Snijd de overtollige folie voorzichtig af met een scherp mes.
 8. Laat de folie volledig drogen en hechten.

Extra tips voor het koel houden van je huis

Naast het installeren van zonwerende raamfolie, zijn er nog andere maatregelen die je kunt nemen om je huis koel te houden tijdens warme dagen:

Ventilatie en luchtcirculatie: Zorg voor voldoende ventilatie en luchtcirculatie in huis. Open ramen en deuren op strategische tijdstippen om koele lucht binnen te laten en warme lucht naar buiten te laten stromen.

Gebruik van ventilatoren of airconditioning: Maak gebruik van ventilatoren of airconditioning om de luchtstroom te bevorderen en de temperatuur in huis te verlagen.

Beperking van warmtebronnen in huis: Beperk het gebruik van warmtebronnen zoals ovens, fornuizen en wasmachines tijdens de warmste uren van de dag. Deze apparaten genereren warmte en verhogen de temperatuur in huis.

Total
0
Shares
Vorige
Pijn onder boezem links vrouw

Pijn onder boezem links vrouw

Een aantal keer per dag of gedurende dag heb je last van een stekende of

Volgende
Waar moet je op letten als je een nieuwe keuken koopt?

Waar moet je op letten als je een nieuwe keuken koopt?

Het kopen van een nieuwe keuken is een belangrijke investering

Ook interessant