Met deze 8 tips geef jij je keuken een nieuwe uitstraling

Als je keuken nog in uitstekende staat verkeert, maar misschien niet meer helemaal up-to-date is of niet meer bij je persoonlijke smaak past, is het eigenlijk zonde om de gehele keuken te vernieuwen. Allereerst is het niet erg duurzaam en daarnaast is het plaatsen van een nieuwe keuken een flinke kostenpost. Maar wil je toch graag een nieuwe look geven aan je keuken, doe dit dan eenvoudig met een aantal aanpassingen. Door bijvoorbeeld nieuwe keukendeurtjes te plaatsen, de kraan te vervangen en een nieuwe werkblad te plaatsen, geef je heel eenvoudig een totaal andere sfeer aan je keuken. Benieuwd naar alle tips hoe je dit kunt bewerkstelligen, lees dan snel verder. 

Plaats nieuwe keukendeurtjes

De keukenkastjes en dan voornamelijk de deurtjes zijn erg bepalend voor de uitstraling van je keuken. Door te kiezen voor een andere kleur of stijl, kun je de keuken heel eenvoudig een andere look geven. Ook kun je kiezen om de huidige kastjes te voorzien van een laag verf of ook een goede optie, laat de kastjes door een speciaal bedrijf ‘wrappen’. 

Kies voor nieuwe handgrepen

Om de keukendeurtjes nog nét wat anders te maken, kun je ook kiezen voor nieuwe handgrepen. Dit is een heel eenvoudig klusje maar heeft een bijzonder groots effect. Of je nu je keukenkastjes gaat vervangen of dat je de huidige laat voor wat het is, door nieuwe handgrepen te monteren verander je de stijl van je keuken moeiteloos. 

Vervang de huidige kraan en wasbak

Als je een standaard kraan en wasbak in je keuken hebt, kan dit al snel een goedkope uitstraling geven. Overweeg daarom om de huidige kraan en wasbak te vervangen. Door deze twee items te vernieuwen, geef je eenvoudig een nieuwe stijl aan je keuken.

Kies voor nieuwe verlichting

Ook verlichting kan ontzettend veel doen in een ruimte, ook in de keuken is verlichting heel erg van belang. Natuurlijk moet je goed kunnen zien wat je doet tijdens het koken, kies daarom bijvoorbeeld voor keuken inbouwspots. Met inbouwspots creëer je voldoende licht en door een dimbare variant te kiezen kun je tevens meer sfeer toevoegen. Koop je inbouwspots bijvoorbeeld bij ledinbouwspotsleds, hier vind je allerlei soorten en maten spotjes die geschikt zijn voor in de keuken. 

Vervang je oude keukenapparatuur

Je keukenkastjes kunnen misschien nog wel een aantal jaren mee, je oude keukenapparatuur kan daarentegen wel aan vervanging toe zijn. Door oude keukenapparatuur te vervangen kun je ook een totaal andere sfeer geven aan je keuken. Kies bijvoorbeeld voor een matzwarte combi-oven, of een strakke kookplaat. Door te kiezen voor tijdloze en moderne apparatuur geef je de keuken een eigentijdse upgrade.

Monteer een nieuw werkblad

Net zoals het vernieuwen van keukendeurtjes, kan ook het vervangen van het werkblad een positief effect hebben op de uitstraling van je keuken. Wil je bijvoorbeeld wat meer gezelligheid toevoegen, kies dan voor een houten(look) werkblad. Hou je juist van een stoere keuken met matzwarte accenten, kies dan bijvoorbeeld voor een werkblad in een betonlook.

Vervang de tegels

Wellicht zijn ook de tegels niet meer je smaak, gelukkig zijn deze ook vrij eenvoudig te vervangen. In veel gevallen kun je zelfs over je huidige tegels heen tegelen. Overweeg een opvallend patroon, zoals visgraat, een andere kleur, of kies voor tegels met een verrassende vorm om je keuken een nieuwe uitstraling te geven.

Maak af met accessoires!

De meest eenvoudige manier om je keuken een nieuwe look te geven is door het af te maken met nieuwe accessoires. Zet bijvoorbeeld een mooie ronde schaal op het aanrecht en zet hier leuke keukenaccessoires in zoals een vijzel, pepermolen, fles olie en een kruidenplantje. Denk ook zeker aan mooie keukentextiel, een kookboek en leuke koffiekopjes. Met accessoires voeg je een hoop gezelligheid toe!

Total
0
Shares
Vorige
Dit maakt het ontkalken van je huishoudelijke apparatuur essentieel 
water ripple effect

Dit maakt het ontkalken van je huishoudelijke apparatuur essentieel 

Wanneer heb jij voor het laatst een koffiezet ontkalker, of bijvoorbeeld

Volgende
De impact van een luchtbevochtiger op je energierekening
a white cup with steam rising out of it

De impact van een luchtbevochtiger op je energierekening

Luchtbevochtigers zijn populaire apparaten die in veel huishoudens worden

Ook interessant