gold-colored Bitcoin

Is investeren in Bitcoin in 2024 nog steeds een aanrader?

Als er iets is waar de Bitcoin om bekend staat, dan is het wel het veranderlijke karakter van de digitale munt. Toch heeft dat menig inwoner van België niet tegengehouden om in de afgelopen jaren te investeren in cryptocurrency. Uit onderzoek blijkt dat meer dan een half miljoen Belgen over cryptomunten beschikken.

Dat betekent dat er ook nog steeds veel mensen zijn die de stap niet hebben gezet. De wisselende waarde op de Bitcoin koers en de berichten hierover in het Bitcoin nieuws zorgen ervoor dat niet iedereen happig is op crypto. Ben je benieuwd of het anno 2024 nog zin heeft om erin te investeren? We zochten het voor je uit.

Zo zit het vandaag de dag met de Bitcoin

Om meer te weten te komen over wat de Bitcoin in 2024 gaat doen, is het raadzaam om te onderzoeken hoe het vandaag de dag met de digitale munt gaat. Hoewel de Bitcoin door de jaren heen heel wat grote ups en downs heeft gehad, heeft het nog steeds een sterke aanwezigheid op de financiële markt. De digitale munt blijft de interesse wekken als een vorm van investering en als een evoluerend financieel instrument. Dat heeft vooral te maken met de toenemende acceptatie van Bitcoin door grote financiële instellingen en banken. Hoewel de munt nog geen officieel betaalmiddel is in België kun je er op verschillende plekken mee betalen, waaronder in Gent en Ieper.

Daarbij tonen steeds meer grote traditionele financiële spelers zoals banken en investeringsfondsen interesse in Bitcoin als een investeringsmogelijkheid. Er zijn zelfs enkele grote bedrijven die cryptocurrency hebben opgenomen in hun activa portefeuilles als een vorm van diversificatie. Wat dat betreft is Bitcoin dus nog steeds hartstikke populair. De waarde op de Bitcoin koers ligt weliswaar een stuk lager dan in de hoogtijdagen tijdens de pandemie, maar dat zegt voor nu nog niks over de toekomst van de Bitcoin. Daarom besluiten veel mensen in België om alsnog te investeren in Bitcoin.

Is het nog steeds interessant om te investeren in crypto?

De vraag of het nog steeds interessant is om anno 2024 te investeren in Bitcoin (of andere cryptocurrency) hangt af van een aantal factoren. Feit is dat Bitcoin en andere digitale munten volatiel zijn. De één vindt dat te spannend en besluit daarom om niet te investeren, terwijl de ander de gok wel wil wagen. Daarbij moet je kijken naar wat je eigen doel is met je investering in crypto zoals Bitcoin. Wil je je investering gebruiken als een soort veilige haven zodra er weer sprake is van economische onzekerheid? Of gebruik je het vooral als een kansrijke investering die bijdraagt aan portfolio-diversificatie? Bekijk voor jezelf wat je doel met crypto is.

Wat betreft het nieuwe jaar valt er nog weinig te zeggen over wat de Bitcoin precies gaat doen. Hoewel er allerlei experts zijn die op basis van analyses en prognoses de toekomstige koers proberen te voorspellen, zijn veel van dit soort voorspellingen eerder nooit uitgekomen. De cryptomarkt wordt beïnvloed door verschillende variabelen waardoor voorspellingen vaak onnauwkeurig zijn. Wel kunnen we kijken naar het verleden van de Bitcoin. Ooit was de Bitcoin nog niks waard; door de jaren heen is de digitale munt duizenden euro’s waard geworden. Wat daar vooral voor nodig was, was tijd. Investeer je in Bitcoin dan moet je dit altijd voor de lange termijn doen. De kans is op die manier het grootst dat je iets verdient met je inleg.

Overige tips voor beginnende beleggers in Bitcoin

Het liefst laat je je inleg jarenlang staan om zo de kans op een hoger rendement te verhogen. Dat is een van de belangrijke tips voor beginnende beleggers. Natuurlijk zijn er nog veel meer tips wanneer je toch beslist om wat geld in te leggen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Investeer altijd alleen met spaargeld of ander geld dat je tijdelijk kunt missen. Gezien de volatiliteit van Bitcoin is het verstandig om niet te investeren met geld dat je volgende maand nodig hebt. Wie weet heb je dat geld volgende maand namelijk niet meer. 
  • Wees sowieso voorzichtig met je investering in crypto. Het is altijd aan te raden om je beleggingsportefeuille uit te breiden met meerdere soorten investeringen. Naast crypto kun je bijvoorbeeld beleggen in aandelen of obligaties om zo je kansen te spreiden. Leg dus nooit al je geld in alleen crypto.
  • Kies altijd voor een betrouwbaar handelsplatform om Bitcoin te kopen en te bewaren. Beveilig je accounts altijd met sterke wachtwoorden en overweeg het gebruik van een extra hardware wallet voor extra veiligheid.
  • Probeer tot slot om je gegevens altijd onder controle te houden. Dat kan best lastig zijn op een volatiele cryptomarkt, maar laat je emoties niet de overhand krijgen bij het nemen van belangrijke investeringsbeslissingen.
Total
0
Shares
Vorige
De Helende Kracht van Edelstenen
purple and white heart shaped stones

De Helende Kracht van Edelstenen

Naast dat edelstenen en mineralen er mooi uitzien, worden ze ook wel gezien als

Volgende
Zakelijke Efficiëntie Verbeteren: Documenten Lamineren voor Duurzaamheid
woman signing on white printer paper beside woman about to touch the documents

Zakelijke Efficiëntie Verbeteren: Documenten Lamineren voor Duurzaamheid

In de moderne zakenwereld draait alles om efficiëntie en duurzaamheid

Ook interessant