purple and white heart shaped stones

De Helende Kracht van Edelstenen

Naast dat edelstenen en mineralen er mooi uitzien, worden ze ook wel gezien als krachtige bronnen van helende energie. Voor veel mensen zijn deze stenen meer dan alleen mooi; ze worden beschouwd als hulpmiddelen op fysiek, mentaal en spiritueel niveau.

Het gebruik van edelstenen voor heling kent verschillende vormen. Je kunt ze dragen als sieraden (zoals kettingen, armbanden of oorbellen). Maar ze zijn ook prachtig in de woonkamer. Ook is het mogelijk om edelstenen voor hun werking in water te plaatsen. Veel mensen die zich bezighouden met kristaltherapie zijn van mening dat deze stenen niet alleen fysieke kwalen kunnen verlichten, maar ook emotionele blokkades kunnen opheffen en spirituele groei kunnen bevorderen.

Verschillende werkingen

Elke edelsteen draagt zijn eigen unieke helende eigenschappen en energieën. Zo wordt een amethist vaak gebruikt vanwege zijn vermogen om de geest tot rust te brengen en om spirituele groei te bevorderen, terwijl rozekwarts wordt beschouwd als een steen van liefde en emotionele heling. De verschillende kleuren en structuren van de edelstenen worden soms ook wel in verband gebracht met de chakra’s in het lichaam, waarbij ze kunnen bijdragen aan het herstel van de energetische balans.

Een van de bekendste edelstenen in de wereld van heling is bergkristal. Mensen geloven dat het de energie versterkt en negatieve energie zuivert waardoor een positieve sfeer ontstaat. Stenen zoals hematiet en obsidiaan worden vaak gebruikt voor bescherming tegen negatieve invloeden en energieën.

Bekende edelstenen

Enkele bekende edelstenen zijn bijvoorbeeld diamant, saffier, robijn, smaragd, aquamarijn, amathist, topaas en rozekwarts.

Waar kun je edelstenen kopen?

In de meeste grote steden is er wel een spiritueel winkeltje te vinden waar je mineralen en edelstenen kunt kopen. Anders zijn er genoeg webshops te vinden als je Googled op ‘edelstenen kopen’ of bekijk de webshops op deze spirituele startpagina. Wil je meerdere edelstenen kopen en kun je deze zakelijk bestellen, dan is het misschien interessant om edelstenen tegen groothandelprijzen in te kopen.

Total
0
Shares
Vorige
Hoe kies je de perfecte tuinset voor jouw buitenruimte?

Hoe kies je de perfecte tuinset voor jouw buitenruimte?

Met de komst van warmer weer en de zon die schijnt, begint het buitenleven weer

Volgende
Is investeren in Bitcoin in 2024 nog steeds een aanrader?
gold-colored Bitcoin

Is investeren in Bitcoin in 2024 nog steeds een aanrader?

Als er iets is waar de Bitcoin om bekend staat, dan is het wel het veranderlijke

Ook interessant