Zo bouw je een duurzaam huis

Duurzaam bouwen is hét mantra tegenwoordig. Bij de bouw van een huis wordt vandaag de dag goed nagedacht over de materialen die gebruikt worden. Het is niet meer vanzelfsprekend dat er cement, beton en stenen worden gebruikt. Die zijn namelijk verre van duurzaam. Bouwen met hout wordt steeds populairder. Ook worden huizen met betonnen muren voorzien van een houten afwerking met duurzaam gekweekt hout. Er wordt geen tropisch hardhout gebruikt, want dat is schadelijk voor de bossen in de tropen. Er worden speciale bossen aangelegd waar bomen voor de houtkap worden gekweekt. Gedurende hun leven leveren deze bomen een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit en vangen ze heel wat CO2 uit de lucht.

Maak van je huis iets bijzonders

Als je zelf een huis bouwt, dan kun je de architectuur grotendeels zelf bepalen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor fraaie houten gevelbekleding of voor een groendak met beplanting waar insecten en vogels voedsel kunnen vinden. Natuurlijk zorg je ervoor dat je huis goed wordt geïsoleerd zodat je zo min mogelijk energie kwijt bent met het verwarmen van de woning in de winter. Een goed geïsoleerd huis is in de zomer juist koel omdat de isolatie dan de warmte beter buiten de deur kan houden. Met een houten afwerking op de gevels geef je de woning een landelijke uitstraling. Ook kun je op die manier een huis bouwen in Scandinavische stijl. In Noorwegen en Zweden is het heel gebruikelijk om een huis volledig van hout te maken. In de uitgestrekte bossen is voldoende hout beschikbaar voor woningbouw.

Zonnepanelen mogen niet ontbreken

Vrijwel iedere nieuwbouwwoning wordt voorzien van zonnepanelen. Op die manier kun je grotendeels en soms zelfs volledig voorzien in je eigen stroombehoefte. Er komen nu ook zogenaamde thuisbatterijen op de markt. Hierin kun je stroom opslaan om op een later moment te gebruiken. Zo wordt zonne-energie nog efficiënter. Zonnepanelen brengen uiteraard het meeste op als het dak van de woning grotendeels op het zuiden is gericht. Maar ook als dat niet zo is, zijn de panelen vaak nog rendabel. Je kunt hier vooraf een berekening van laten maken door een leverancier. Zo kom je te weten na hoeveel jaren je de investering hebt terugverdiend. Gemiddeld ligt dit tussen de 5 en 7 jaar. Zonnepanelen hebben een levensduur van rond de 25 jaar. Je hebt dus vele jaren volledig profijt van het opwekken van je eigen stroom.

Koop de beste materialen voor jouw droomhuis

Voor jouw toekomstige droomhuis wil je natuurlijk alleen de beste materialen. Voor zover het gaat om houten of betonnen afwerking van je huis en de tuin kun je daarvoor terecht op ww.houtenplaten.be. Deze online shop heeft alles wat je nodig hebt voor de perfecte afwerking van je huis en de tuin. Je kunt online je bestelling doorgeven. Deze wordt geleverd op het door jou gewenste adres. Uiteraard kun je bij de klantenservice terecht voor deskundig advies.

Total
0
Shares
Vorige
Promomateriaal: nog steeds niets dan voordelen
black cordless headphones beside sport bottle and notebook

Promomateriaal: nog steeds niets dan voordelen

In een wereld waar digitale marketing de boventoon voert, zou je denken dat

Volgende
Auto huren? 5 tips voor een zorgeloze ervaring

Auto huren? 5 tips voor een zorgeloze ervaring

Roadtrippen is echt een geweldige manier om op avontuur te gaan

Ook interessant