man in black sweatpants using DEWALT circular saw and cutting a wood plank

Met deze bouwmaterialen is jouw huis nóg duurzamer.

Wanneer je jouw huis wilt verduurzamen, is het belangrijk om te kijken naar de bouwmaterialen die je gebruikt tijdens de verbouwing. Zo zijn er verschillende bouwmaterialen die duurzamer zijn of die de duurzaamheid bevorderen. Het is belangrijk om rekening te houden met duurzaamheid want daardoor bespaar je niet alleen op energie, maar ben je ook nog eens erg milieuvriendelijk.

Een bamboe vloerbedekking.

De bamboe vloerbedekking is een vloer die compleet gemaakt is van bamboe. Het grote voordeel van bamboe is dat het, in vergelijking met traditioneel hout, erg snel groeit en daardoor erg snel te oogsten is. Door het snelle groeien van bamboe, is het een stuk milieuvriendelijker dan traditioneel hout. Daarnaast is een bamboe vloerbedekking erg makkelijk in het onderhoud.

Gebruik alleen multiplex met een FSC-certificering.

Multiplex is erg bekend en wordt vaak gebruikt in de bouw omdat ze goed bestand zijn tegen temperatuurwisselingen en vocht. Daarnaast is multiplex makkelijk inzetbaar, bij bijvoorbeeld wanden, plafond, gevels en ondervloeren. Het is van belang om multiplex te gebruiken wat FSC-gecertificeerd is. Hout dat uit bossen komt met een FSC-certificering, laat zien dat dit hout afkomstig is uit een gebied waarbij de impact van het bos op het milieu minimaal is. Daarnaast draagt dit bos bij aan de biodiversiteit en betekent het dat dit bos verantwoord beheerd wordt.

Maak gebruik van hempcrete.

Hempcrete is een isolerend bouwmateriaal wat een compleet biologisch samengesteld materiaal is. Het grote voordeel van hempcrete is dat het erg licht in gewicht is. Hempcrete, ook wel hennepbeton genoemd, is gemaakt van hennepvezels in combinatie met kalk en water. Vanwege de complete biologische samenstelling, is het ook compleet biologisch afbreekbaar.

Het gebruik van glaswol.

Glaswol is gemaakt van gerecycled glas, waardoor het gebruik van glaswol leidt tot het feit dat het glas wordt hergebruikt. Daarnaast gaat glaswol erg lang mee en is het daardoor erg duurzaam in de levensduur. In de bouw wordt glaswol erg vaak aangeraden, wat komt door het feit dat glaswol bekend staat als erg goed isolatiemateriaal. Dus, glaswol is duurzaam omdat het gemaakt is gerecycled glas, daarnaast draagt glaswol bij aan het verminderen van energiegebruik in de woning door de sterke thermische isolatie.

Gebruik leemstuc bij het stucen.

Leemstuc is een stucmateriaal dat het geluid van de omgeving absorbeert. Dit stucmateriaal is samengesteld uit zand, klei en silt. Dit materiaal staat bekend omdat het warmte vasthoudt en vocht goed reguleert. Door deze combinatie draagt leemstuc erg goed bij aan het binnenklimaat.

Kortom, het is van belang om duurzame bouwmaterialen als bamboe, multiplex met FSC-certificering, hempcrete, glaswol en leemstuc te gebruiken om jouw huis te verduurzamen en energie-efficiënter te zijn. Je helpt hier dus niet alleen het milieu mee, maar ook je eigen portemonnee. 

Total
0
Shares
Vorige
Hier houd je rekening mee tijdens een rondreis door de Verenigde Staten
Golden Gate Bridge during daytime

Hier houd je rekening mee tijdens een rondreis door de Verenigde Staten

Een roadtrip door de Verenigde Staten; het is een droom van velen

Volgende
Tips om het beste uit je vakantie te halen
two women lying on white sand facing beach under blue sky

Tips om het beste uit je vakantie te halen

Eindelijk ben je vrij en kun je wat tijd voor jezelf nemen

Ook interessant