smiling woman

Tekenen van ouderdom? Deze behandelingen kunnen je helpen!

Hoe je het ook draait of keert, beetje bij beetje worden we allemaal ouder. Op een bepaald punt in je leven kunnen daar de nodige kwaaltjes en tekenen van ouderdom bij komen kijken. Denk maar aan rimpels, zwakke knieën of haarverlies, om er maar enkele te noemen. Gelukkig zijn er heel wat hulpmiddeltjes en behandelingen die je kunnen helpen deze kwaaltjes tegen te gaan en de eerste tekenen van ouderdom wat langer uit te stellen. Ben je benieuwd welke? Lees dan snel verder!

Haarverlies 

Een veelvoorkomend ouderdomskwaaltje wanneer we ouder worden is haarverlies of dunner wordend haar. Gelukkig bestaan er verschillende haarverlies behandelingen die zeer effectief zijn. Hair fillers bijvoorbeeld, is een van de meest doeltreffende behandelingen die je vandaag kan doen. Deze helpen je haar er weer voller en gezonder uit te laten zien en zijn een toegankelijke oplossing voor iedereen die meer volume wenst en kampt met overmatig haarverlies. 

Rimpels

Hoe graag we ze ook willen vermijden en hoe vroeg je ook begint met anti-rimpel crèmes te smeren, naarmate we ouder worden, begint onze huid te zakken en verschijnen er steeds meer rimpels. Heb je hier veel last van? Dan kan een behandeling met fillers of spierontspanners een prima oplossing zijn om de rimpels in je huid te verminderen en je huid weer strakker te maken. Fillers voegen extra volume toe, waardoor je huid opnieuw strakker zal ogen. Spierontspanners zoals Botox relaxeren bepaalde spieren, waardoor rimpels in je huid verdwijnen. Het volume in je huid waardoor je huid er weer gladder en jeugdiger uitziet. 

Zwakke gewrichten

Pijnlijke, zwakke gewrichten kunnen een flinke invloed hebben op je leven. Sommige chronische aandoeningen zoals artrose en reumatoïde artritis zijn helaas niet te genezen. Gelukkig bestaan er wel heel wat manieren om je klachten te verminderen. Blijven bewegen is het belangrijkste. Zo houd je je gewrichten soepel en vermijd je dat ze stijf worden. Daarnaast let je best ook op je lichaamshouding zodat je je lichaam zo min mogelijk belast. 

Gehoorstoornissen

Gehoorstoornissen zijn een vervelende kwaal die helaas bij veel ouderen voorkomt. Gelukkig zijn er een aantal tips die je kan toepassen om je gehoor langer goed te houden. Om te beginnen zijn er verschillende vitamines en mineralen die rechtstreeks invloed hebben op de kwaliteit van je gehoor. Neem nu vitamine B3: als je daar een tekort aan hebt, gaan je oren rap achteruit. Vitamine B3 is namelijk essentieel voor een gezonde werking van het zenuwstelsel en zenuwen zitten ook in je oren. Daarnaast is het aangeraden om te stoppen met roken, op te passen met intensief sporten omdat dat een ongezonde druk op je binnenoor kan geven en uit de buurt te blijven van luid lawaai. 

Total
0
Shares
Vorige
Dít zijn de voordelen van elektrisch rijden

Dít zijn de voordelen van elektrisch rijden

We hoeven er geen geheim van te maken dat elektrisch rijden gelijk staat aan de

Volgende
Waarom een Waterontharder Essentieel is voor je woning. 

Waarom een Waterontharder Essentieel is voor je woning. 

Het voorkomen van kalkaanslag met een waterontharder is een slimme keuze voor

Ook interessant