Dít zijn de voordelen van elektrisch rijden

We hoeven er geen geheim van te maken dat elektrisch rijden gelijk staat aan de toekomst. Sterker nog, de berichten luiden dat er vanaf 2035 zelfs geen diesel- en benzine auto’s meer mogen worden verkocht. Vroeg of laat is het dus tijd om over te stappen op een elektrische auto. We vertellen je graag waarom je al zo’n tien jaar vóór het ingaan van deze regel, de stap naar een elektrische auto dient te nemen. Met andere woorden, we vertellen je over alle voordelen die deze wagens je te bieden hebben. Lees je gauw verder?

#1 Milieuvriendelijk

Elektrische voertuigen (EV’s) zijn aanzienlijk milieuvriendelijker dan traditionele auto’s met verbrandingsmotoren. Door te rijden op elektriciteit in plaats van fossiele brandstoffen, draag je met je eigen EV’s bij aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen, zoals CO2, die verantwoordelijk zijn voor klimaatverandering. Bovendien kan je de ‘brandstof’ van een elektrische auto, elektriciteit, op een groene wijze opwekken. Elektrisch rijden for the win!

#2 Toegang tot subsidies en belastingvoordelen

Overheden over de hele wereld, waaronder die van Nederland, bieden subsidies en belastingvoordelen als stimulans om over te stappen naar schone mobiliteit. Deze incentives kunnen variëren van aankoopsubsidies en belastingaftrek tot gratis parkeergelegenheid en toegang tot milieuzones. Door gebruik te maken van deze voordelen kunnen consumenten de kosten van het bezitten en exploiteren van een EV verder verlagen.

#3 Verbeterde rijervaring

Een elektrische auto, zoals de #3 van smart, is sowieso een automaat. Dit heeft te maken met de aandrijving van de auto, waarbij de koppeling zoals je die kent bij een verbrandingsmotor, heel anders is. De elektromotor van een EV werkt bij elke snelheid, wat betekent dat de auto letterlijk niet hoeft te schakelen tussen versnellingen (en jij dus ook niet). Laat je linkervoet dus maar voor wat het is én wees nooit meer bang voor het afslaan van de auto!

Wat eveneens een voordeel is aan het rijden van een EV, is dat je meteen koppel hebt en dus direct met een aanzienlijke snelheid vooruit gaat. De rijervaring zal je daardoor ervaren als opwindend en moeiteloos, waarbij je onder andere direct kan genieten van de immediate snelheid.

#4 Groen imago

Als vierde voordeel geldt dat het bezitten en rijden van een elektrisch voertuig bijdraagt aan een groen imago. Bijvoorbeeld bedrijven tonen op deze wijze namelijk hun toewijding aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, wat mogelijk weer leidt tot een grotere loyaliteit van klanten, evenals een verbeterde, algemene reputatie. Ook jijzelf zal mensen positief verrassen wanneer je vermeldt dat je elektrisch rijdt.

Conclusie

En dus kunnen we met veel zekerheid concluderen dat elektrisch rijden scala aan voordelen biedt, ten opzichte van het rijden op een verbrandingsmotor. Denk aan de milieuvriendelijkheid tot aan verbeterde rijervaringen en subsidies: het klinkt ons in elk geval als muziek in de oren. Dus, waar wacht je nog op? Het wordt langzamerhand eens tijd om de overstap naar elektrische voertuigen te omarmen, zodat ook de generaties Ann ons kunnen profiteren van een schone, leefbare wereld!

Total
0
Shares
Vorige
Tuinieren in de lente: 8 Tips voor een bloeiend seizoen 

Tuinieren in de lente: 8 Tips voor een bloeiend seizoen 

Het is zover!

Volgende
Tekenen van ouderdom? Deze behandelingen kunnen je helpen!
smiling woman

Tekenen van ouderdom? Deze behandelingen kunnen je helpen!

Hoe je het ook draait of keert, beetje bij beetje worden we allemaal ouder

Ook interessant