Vier tips voor de aanschaf van een traplift 

Worden trappen in uw huis een uitdaging? Ontdek hoe een traplift u helpt uw zelfstandigheid en comfort te behouden. Met de juiste traplift zorgt u voor een veilige en comfortabele manier om uw mobiliteit in huis te behouden en zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. In dit artikel geven we u vier tips die u kunnen helpen bij de aanschaf van een traplift.

1.     Houd rekening met uw trapsituatie 

Een traplift is een hulpmiddel dat u helpt met het op en afgaan van de trap. Hij bestaat uit een stoel die langs een rail glijdt en u veilig en comfortabel naar boven of beneden brengt. Wanneer u een traplift aanschaft is het belangrijk dat u rekening houdt met uw trapsituatie. Er zijn verschillende soorten trapliften beschikbaar, afhankelijk van de vorm van uw trap. Of u nu een rechte trap, een trap met bochten of een spiltrap heeft, er is altijd een traplift die past. Maatwerk zorgt ervoor dat de traplift naadloos op uw trap past en volledig aan uw wensen voldoet. Zo kunt u voor de rail kiezen uit de standaardkleuren crèmewit, grijs, bruin en zwart en voor de bekleding van de stoel heeft u de keuze uit stof, kunstleer of leer.

2.     Focus op veiligheid en comfort

Kies voor een traplift met veiligheidsfuncties zoals een bedieningspaneel dat makkelijk te bedienen is, een stoel met een gordel en armleuningen en technologie zoals klemsensoren en een noodknop. De bediening zit in de armleuning van de stoel, waarmee u de stoel eenvoudig naar boven of beneden beweegt. De armleuning en de gordel zorgen ervoor dat u comfortabel en veilig op de stoel zit. De klemsensoren detecteren obstakels op de trap en laten de traplift automatisch stoppen wanneer dit het geval is. Met de noodknop kunt u de traplift in geval van nood direct laten stoppen.

3.     Overweeg tweedehands of huren

Er zijn verschillende mogelijkheden om op de kosten van een traplift te besparen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een tweedehands traplift. Een traplift wordt altijd gemaakt van herbruikbare materialen met een lange levensduur, waardoor een tweedehands traplift ook volledig passend op uw trap wordt gemaakt. Een andere mogelijkheid om op de kosten te besparen is het huren van een traplift. Dit is vooral een ideale oplossing voor tijdelijk gebruik, bijvoorbeeld tijdens een revalidatie. Wanneer u een traplift huurt, hoeft u niet direct een grote investering te doen. U betaalt dan een vast bedrag per maand, waarbij service en onderhoud inbegrepen zijn.

4.     Informeer naar subsidies en vergoedingen

In veel gemeenten bestaan er subsidieregelingen die u ondersteunen bij de aanschaf van een traplift. Deze regelingen bieden u een tegemoetkoming in de kosten. Een voorbeeld van een subsidieregeling is het aanvragen van een vergoeding via het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH). U komt in aanmerking voor deze subsidie als uw handicap erkend is.

Met deze tips in uw achterhoofd, bent u goed voorbereid op de aanschaf van een traplift. Met persoonlijk advies op maat, vindt u altijd een traplift die bij uw wensen en budget past.

Bron: https://www.otolift.be/

Total
0
Shares
Vorige
Vijf tips om op je verlanglijstje te zetten
brown and black gift box

Vijf tips om op je verlanglijstje te zetten

Joehoe, de kerstdagen komen dichterbij!

Volgende
Wanneer schakel je een advocaat in?
book lot on black wooden shelf

Wanneer schakel je een advocaat in?

Niemand wil natuurlijk in de rechtbank belanden, maar soms gebeurt het toch

Ook interessant